Hyppää sisältöön

Poliisi takavarikoi laittomia aseita Tampereella uutenavuotena – saunatilasta kiinni 12 ihmistä, osa uhkasi poliisia väkivallalla

Aseiden takavarikko on poikkeuksellisen suuri, mukana on seitsemän pistoolia.

Tampereen pääpoliisiaseman kyltti. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Varpu Kiviranta,
Tatu Kuukkanen

Poliisi on tehnyt poikkeuksellisen suuren laittomien aseiden takavarikon Tampereella uudenvuodenaattona. Poliisi otti yhteensä 12 ihmistä kiinni epäiltynä ampuma-aserikoksesta.

Aseiden jäljille päästiin, kun liikkeellä ollut poliisipartio kuuli huutoa ja metelöintiä Hatanpään valtatiellä sijaitsevan saunatilan kattoterassilta uudenvuodenaattoyönä kello 23.45.

Poliisipartio meni selvittämään metelin syytä, ja selvisi, että käynnissä oli saunailta. Ihmisiä alkoi poistua saunatiloista poliisin mentyä paikalle.

Poliisi löysi ensin porraskäytävästä kaksi pistoolia ja puukon. Sisätilojen ja lähialueen tarkastuksessa löydettiin vielä viisi pistoolia lisää. Kaikki aseet ovat luvattomia, ja ne takavarikoitiin. Paikalle saapui useita poliisipartioita.

Ei havaittua kytköstä liivijengeihin

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso kertoo, ettei esimerkiksi mihinkään jengiin, tunnukselliseen ryhmään, liittyvää kytköstä ole havaittavissa. Hän ei kerro tarkemmin sitä, paljonko väkeä oli paikalla kaikkiaan.

Kiinniottotilanteessa osa epäillyistä uhkasi väkivallalla ja käyttäytyi aggressiivisesti poliisia kohtaan, ja poliisi joutui käyttämään fyysisiä voimakeinoja heidän taltuttamisekseen.

Poliisi ei joutunut käyttämään tilanteessa asetta, vaan se kertoo taltuttaneensa vastarinnan "suhteellisen lieviä voimakeinoja käyttäen". Osa epäillyistä oli poliisin mukaan vahvasti päihtyneitä.

– Sitä selvitetään nyt, kenen aseet ovat ja miksi ne olivat mukana, Laakso kertoo.

Poikkeuksellinen tapaus

Poliisin mukaan tapaus on poikkeuksellinen takavarikoitujen aseiden määrän vuoksi.

– Kaikki takavarikoidut ampuma-aseet ovat olleet laittomasti hallussa. Yhdelläkään paikalla olleella henkilöllä ei olisi minkäänlaista perustetta tai edellytyksiä saada ampuma-aseen hallussapitolupaa laillisesti, Laaksosanoo.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee myös se, että tapaus tuli ilmi ilman poliisin ennakkotietoa tai rikostutkinnallista taustaa.

– Kyseessä oli metelikeikka, jonka poliisi oma-aloitteisesti huomasi, Laakso painottaa.

Poliisi ei saanut ilmoituksia metelistä esimerkiksi naapureilta. Laakson mukaan tila on vuokrattava saunatila.

Suosittelemme sinulle