Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lisää suomalaisväriä Umeån riveihin – JyPKin maalipyssyn pelit jatkuvat Ruotsissa

Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Umeå tiedotti tehneensä sopimuksen Henna Honkasen kanssa.

Henna Honkanen Tuija Hyyrynen
Pink Barin Henna Honkanen taisteli pallosta Juventuksen Tuija Hyyrysen kanssa joulukuussa 2019. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapalloilija Henna Honkanen siirtyy Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Elitettanissa pelaavan Umeå IK:n riveihin.

Honkanen pelasi viime vuonna alkukauden Pink Barin riveissä Italian Serie A:ssa. Koronapandemia keskeytti kauden Italiassa ja hyökkääjä palasi Suomeen JyPKiin. Edustusoikeuden hän sai heinäkuun lopulla ja ehti iskeä pelaamassaan 11 runkosarjan ottelussa kahdeksan maalia. Lisäksi Honkanen pelasi JyPKin kanssa liigakarsinnoissa, kun joukkue säilytti paikkansa Kansallisessa liigassa myös ensi kaudella.

– Olen todella saanut mukavan vaikutelman Umeåsta. Samuel (Fagerholm) on avannut suunnitelmiaan todella hyvin ja kaikki organisaatiossa ja seurassa vaikuttaa todella ammattimaiselta. Odotan todella ensi kautta ja toivon, että voin auttaa joukkueen takaisin Damallsvenskaniin, Honkanen kommentoi uuden seuransa verkkosivuilla.

2000-luvun alun naisjalkapallon suurseuroihin kuulunut Umeå palasi viime kaudeksi Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle. Piipahdus pääsarjassa jäi vain kauden mittaiseksi, kun joukkueen kohtalona oli niukka putoaminen.

Honkanen ei ole ainoa suomalainen organisaatiossa. Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin marraskuussa Åland Unitedin tuplamestaruuteen johdattanut Samuel Fagerholm. Aiemmin seura kertoi kiinnittäneensä myös lupaavan keskikenttäpelaaja Vilma Koiviston, 18, joka pelasi viime kaudella Piteån riveissä.

Lue myös:

Polvivamma piti Henna Honkasen poissa pelikentiltä pari vuotta – Italiasta palannut maalitykki pyrkii varmistamaan JyPK:lle sarjapaikan myös ensi kaudeksi

Helmareihin nousseen Eva Nyströmin tie vie Hammarbyn riveihin

Eva Nyström löi läpi Damallsvenskanissa ja sai kutsun maajoukkueeseen – seuraavaksi tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Helmareissa ja myöhemmin murtautua Manchester Unitediin

Suosittelemme sinulle