Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Selvisikö kätensä satuttanut Ville Heinola sittenkin säikähdyksellä? Nuorten Leijonien ydinpelaaja mukana perjantain harjoituksissa

Suomen joukkueenjohtajan Pasi Järvisen mukaan Suomen joukkueen kokoonpano lauantai-illan puolivälierään päätetään vasta lauantaiaamuna.

Ville Heinola
Kanada-ottelussa kätensä loukannut Ville Heinola on yksi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Kuva: Getty Images
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen ykköspuolustajan Ville Heinolan loukkaantuminen oli uudenvuodenyön Kanada-tappiopelin suurin murhe suomalaisleirissä. Heinola sai nuorten MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Connor McMichaelin laukauksen käteensä, eikä pystynyt pelaamaan päätöserää loppuun.

Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Pasi Järvinen viestittää Edmontonista Yle Urheilulle, että Heinola, 19, on mukana perjantain välipäivän yhteisharjoituksissa. Vamman laatua tai sitä, pystyykö Heinola pelaamaan lauantain puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan, ei Järvinen kommentoinut.

Suomen joukkueen kokoonpano päätetään Järvisen mukaan lauantaiaamuna paikallista aikaa.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen ei tiennyt heti ottelun jälkeen, kuinka vakavasta vammasta on kyse.

– En osaa vielä sanoa, pelaako Ville puolivälierässä. Väitän, että aika pahasti hän saa olla loukkaantunut, jos ei pelaa, Pennanen sanoi.

Heinola on yksi Suomen joukkueen avainpelaajista. Hän johtaa Suomen puolustusta ja pelaa Nuorten Leijonien ykkösylivoimassa. Kolmansia nuorten MM-kisojaan pelaava Heinola on kellottanut jääaikaa keskimäärin 21.55 minuuttia ottelua kohden.

Kanadalaisseura Winnipeg Jetsissä pelaava Heinola on lisäksi ainoa Suomen pelaaja, jolla on jo kokemusta NHL:stä. Kuluneen syksyn hän pelasi lainalla kotimaan SM-liigaa Rauman Lukossa.

Lue myös:

Nuoret Leijonat kohtaavalla Ruotsilla painajaisyö – maan iltapäivälehdet revittelivät Suomi-puolivälierän alla: "Maalivahtikaaos"

Karu tilasto kertoo, kuinka Nuoret Leijonat oli hätää kärsimässä Kanadan kanssa – päävalmentaja myönsi: "Siitä ei meinannut tulla mitään"

Puolivälieriin saadaan klassikko-ottelu, kun Nuoret Leijonat kohtaa harvinaiseen tilanteeseen joutuneen Ruotsin – näin alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkuu

Kanada-ottelu jäi Suomelta vaisuksi, mutta alkusarja antoi lupaavat ennusmerkit tulevaan – Nuorilla Leijonilla selkeitä vahvuuksia Ruotsia vastaan

Suosittelemme sinulle