Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

"Ruotsin koko joukkue janoaa kostoa" – Nuoret Leijonat vai Juniorkronorna neljän parhaan joukkoon?

Ruotsalaispelaajat tuntevat hyvin Suomen joukkueen. Juniorkronorna haluaa pestä kasvonsa kahden perättäisen alkusarjatappion jälkeen.

Ruotsin Alexander Holtz tuulettaa maalia.
Ruotsin Alexander Holtz tuulettaa maalia. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Edmontonin MM-kisojen lauantai-illan puolivälierissä Ruotsin. Ottelussa on kovat panokset, sillä puolivälierän voittaja jatkaa neljän parhaan joukkoon ja häviäjän kisaurakka päättyy.

Suomi sijoittui A-alkulohkossa toiseksi ja Ruotsi oli B-lohkon kolmas. Molemmat joukkueet hävisivät alkulohkojensa päätöspelit, kun Suomi taipui Kanadalle 1–4 ja USA löi Ruotsin puhtaasti 4–0. Nuorille Leijonille tappio oli ainoa alkulohkossa, mutta Ruotsi koki alkulohkossaan kaksi tappiota, kun se hävisi kaksi viimeistä peliänsä. Ennen tappiotaan Juniorkronorna oli voittanut peräti 54 peräkkäistä alkusarjan ottelua alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Ruotsin päävalmentaja turnauksessa toimivan Joel Rönnmarkin mukaan joukkueen itseluottamus ei ole karissut alkulohkon tappioista huolimatta. Juniorkronorna lähteekin kello 22.30 alkavaa puolivälierään pesemään kasvonsa.

– Koko joukkue janoaa kostoa. Perjantain harjoituksissa oli hyvää energiaa, Rönnmark kommentoi Aftonbladetille.

Viime vuosina Ruotsi on ollut Suomelle paha peikko nuorten kisoissa. Länsinaapuri on vienyt neljä edellistä kohtaamista MM-turnauksissa. Edellisen kerran Suomi on voittanut Ruotsin vuoden 2016 MM-kisojen välierässä.

Ruotsin joukkueen mukaan suomalaispelaajat ovat entuudestaan tuttuja Juniorkronornan pelaajille, koska pelaajat ovat kohdanneet toisensa jo alle 16-vuotiaiden turnauksista lähtien.

– Se on aina jotain erityistä kohdata Suomi, 18-vuotias ruotsalaishyökkääjä Alexander Holtz totesi.

– Tunnemme Suomen joukkueen hyvin. Uskon, että voimme voittaa – nyt on näytönpaikka, 19-vuotias laitahyökkääjä Noel Gunler komppasi.

Brynäsissä pelaavan Gunlerin mukaan Ruotsi voittaa Suomen, koska Juniorkronornan joukkue on taitava.

– Meillä on erittäin vahva joukkue maalivahdeista hyökkääjiin – taitoa on todella paljon. Nyt pitää mennä jäälle ja näyttää, että meillä on hyvä joukkue, Gunler summasi.

Ruotsin iltapäivälehdissä julistettiin USA-tappion jälkeen, että joukkueessa on maalivahtiongelma. Ruotsin maalilla Yhdysvaltoja vastaan aloitti ykkösmaalivahti Hugo Alnefelt, mutta hänet otettiin vaihtoon neljän takaiskumaalin jälkeen toisen erän alussa. Alnefeltin korvasi Jesper Wallstedt, joka piti maalinsa puhtaana. On mahdollista, että Wallstedt nähdään Suomi-puolivälierässä aloittavana maalivahtina.

– Pidämme joukkuepalaverin, jossa nämä asiat selviävät, Rönnmark kertoi perjantain harjoituksien jälkeen.

Puolivälieristä voittajajoukkueet jatkavat välieriin, jotka pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Välierissä turnauksen paras joukkue saa vastaansa jatkoon selvinneistä joukkueista neljänneksi parhaan. Paremmuus määräytyy lohkosijoituksen mukaan. Jos sijoitus on sama, paremmuuden määrää alkusarjassa hankitut pisteet.

Mitalipelit käydään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Puolivälierien ohjelma:

Ajat Suomen aikaa.

Lauantai 2.1.

kello 19 Venäjä–Saksa

kello 22.30 Suomi–Ruotsi

Sunnuntai 3.1.

kello 2 Kanada–Tshekki

kello 5.30 Yhdysvallat–Slovakia

Lue myös:

Ei vain lahjakkuuden varassa – Anton Lundell hämmästyttää kypsällä asenteellaan vanhemmatkin pelaajat, Raimo Summanen kertoo tähtisentterin merkittävästä oivalluksesta

Nuoret Leijonat kohtaavalla Ruotsilla painajaisyö – maan iltapäivälehdet revittelivät Suomi-puolivälierän alla: "Maalivahtikaaos"

Selvisikö kätensä satuttanut Ville Heinola sittenkin säikähdyksellä? Nuorten Leijonien ydinpelaaja mukana perjantain harjoituksissa

Karu tilasto kertoo, kuinka Nuoret Leijonat oli hätää kärsimässä Kanadan kanssa – päävalmentaja myönsi: "Siitä ei meinannut tulla mitään"

Puolivälieriin saadaan klassikko-ottelu, kun Nuoret Leijonat kohtaa harvinaiseen tilanteeseen joutuneen Ruotsin – näin alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkuu

Kanada-ottelu jäi Suomelta vaisuksi, mutta alkusarja antoi lupaavat ennusmerkit tulevaan – Nuorilla Leijonilla selkeitä vahvuuksia Ruotsia vastaan

Suosittelemme sinulle