Hyppää sisältöön

Tätä ei tv-kuvissa nähty: Ruotsin tähdet purkivat turhautumistaan Nuorten Leijonien hyökkääjään pelin jo päätyttyä – edes päävalmentaja ei peitellyt pettymystään tappioon

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue nousi viime hetkellä puolivälierävoittoon Ruotsista. Länsinaapurin tähtipelaajilla tappio meni tunteisiin.

Ruotsin joukkueen Noel Gunler, Emil Andrae ja maalivahti Hugo Alnefelt kyynelehtivät jäällä. Ruotsi on hävinnyt Suomelle nuorten MM-kisojen puolivälierässä Edmontonissa.
Tappio Suomea vastaan otti koville Ruotsin leirissä. Kuva: Codie McLachlan/Getty Images
Kirsi Teiskonlahti

Nuoret Leijonat lähetti Ruotsin alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen tylyllä tavalla laulukuoroon Edmontonin MM-kisoista. Suomi oli puolivälieräottelussa ensimmäisen erän jälkeen tappiolla 0–2, mutta nosti huimasti tasoaan kahteen viimeiseen erään. 3–2-voittomaalin pyöräytti vanhanaikaisella Roni Hirvonen vain 25 sekuntia ennen päätössummeria.

Ruotsalaispelaajat turhautuivat tappiosta ikävällä tavalla. The Athleticin toimittaja Scott Wheeler kertoi Twitterissä, että tv-kuvien ulkopuolella Ruotsin Lucas Raymond, Alexander Holtz ja Arvid Costmar kävivät purkamassa suuttumustaan Suomen keskushyökkääjään Juuso Pärssiseen loppusummerin jo soitua. Raymond ja Holtz ovat joukkueensa suurimpia tähtihyökkääjiä.

Suomen vaihtopenkillä tilanteeseen reagoi voimakkaasti etupäässä apuvalmentaja Antti Miettinen, mutta päävalmentaja Antti Pennanen ei nähnyt, mitä kentällä tapahtui.

– En tiedä, taklattiinko Pärssistä vihellyksen jälkeen myöhässä. Huomasin vain, että jäällä on mailoja poikki. Reagoin itse siihen, onko mailalla lyöty jotakuta, mutta käsittääkseni ei, vaan siinä oli vastustaja turhautunut ja reagoi sitten noin.

Pärssinen itse kertoi myöhemmin sosiaalisessa mediassa, että kolme Ruotsin pelaajaa tuli hänen luokseen ja yrittivät antaa suomalaispelaajalle hanskaa ja nyrkkiä.

Pennasen mukaan Ruotsin tämän vuoden alle 20-vuotiaiden maajoukkue on nimenomaan vahvan tunteen joukkue, mistä Suomi hyötyi puolivälierässä.

– Heidän MM-turnauksessaan näkyi koko ajan, että he menevät vahvasti fiiliksellä ja tunteella. Se auttoi meitä varmasti tänään. Saimme paljon ylivoimahyökkäyksiä, koska he ylipelasivat tilanteita.

Ruotsin joukkue otti luonnollisesti puolivälierätappion ja MM-urakan päättymisen hyvin raskaasti. Pelaajat kyynelehtivät jäällä, kun loppusummeri oli soinut.

Koronavirustartuntojen takia joukkueen päävalmentajaksi noussut Joel Rönnmark ei peitellyt ärtymystään kommentoidessaan tappiota.

– Tuntuu tyhjältä, on todella vaikeaa hävitä Suomelle puolivälierässä. Kärsin samalla tavalla kuin pelaajat, hän sanoi Ruotsin TV6:lle (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsi on ollut viime vuosina vahva joukkue nuorten MM-kisoissa. Vuodesta 2010 lähtien Juniorkronorna on yhtä poikkeusta lukuun ottamatta pelannut turnauksen välierissä. Viime vuonna joukkue otti MM-pronssia, ja tänäkin vuonna Ruotsi oli vahva ehdokas mitaleille.

Kaksi vuotta sitten Ruotsin 2001 ikäluokka voitti maailmanmestaruuden alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Tuosta joukkueesta peräti 17 pelaajaa kiekkoili nyt Edmontonissa.

Tämän vuoden turnaukseen valmistautumista vaikeuttivat useat koronavirustartunnat. Esimerkiksi päävalmentaja Tomas Montén, apuvalmentaja Anders Lundberg, maalivahtivalmentaja Nizze Landén ja videovalmentaja Adam Almqvist joutuivat jättämään Edmontonin-matkan väliin sairastumisen takia. Lisäksi Ruotsin joukkueenjohtaja Jonas Fransson rikkoi Edmontonin kisakuplassa tiukkoja koronasääntöjä joukkueiden karanteenien aikana, minkä seurauksena hänet lähetettiin kotiin.

Suomi on voittanut Ruotsin edellisen kerran nuorten MM-kisoissa vuonna 2016 välierissä. Turnaus päättyi Nuorten Leijonien mestaruusjuhliin.

Muokattu 3.1.2021 kello 8.12: Lisätty Juuso Pärssisen twiitti aiheesta.

Lue myös:

Nuorten Leijonien päävalmentaja paljasti, mitä Suomen pukukopissa tapahtui 0–2-tappioasemassa – vertasi tukalaa hetkeä vuoden 2016 mestarijoukkueen kokemuksiin

Nuorten Leijonien välieräpaikan ratkaissut Hirvonen ei tuskastunut, vaikka alkusarjassa kiekot pomppivat avopaikoista ohi maalin – asiantuntijalta imarteleva vertaus NHL-tähtiin

Asiantuntijalta kipakka arvio Ruotsin puolivälieräesityksestä: "Ei ollut lähelläkään sitä tasoa kuin tuolla materiaalilla pitäisi pystyä olemaan"

Nuoret Leijonat nousi kahden maalin takaa Ruotsin ohi ja eteni välieriin – Suomen sankariksi ottelun loppuhetkillä voittomaalin iskenyt Hirvonen

Ruotsi on lyöty! Roni Hirvonen iski Nuoret Leijonat mitalipeleihin turnauksen ensimmäisellä maalillaan – näin ottelu eteni

Saksa laittoi Venäjän nuorten MM-jäällä ahtaalle – välieräpaikka ratkesi vain maalin erolla

Suosittelemme sinulle