Hyppää sisältöön

Vandaalit iskivät Yhdysvaltain kongressin johtajien koteihin – Nancy Pelosin talon eteen tuotiin verinen sianpää

Myös senaatin republikaanijohtajan talo tärveltiin graffiteilla.

Yhdysvaltalainen poliitikko Nancy Pelosi.
Kuva: Mandel Ngan / AFP
Yrjö Kokkonen

Ilmeisesti vähäisestä korona-avusta suuttuneet vandaalit ovat iskeneet Yhdysvaltain kongressin molempien kamarien puheenjohtajien asunnoille uudenvuodenyönä.

Edustajainhuoneen demokraattipuheenjohtajan Nancy Pelosin asunnon seinät tärveltiin San Franciscon Pacific Heightsin kaupunginosassa ja sama tapahtui senaatin republikaaniselle puheenjohtajalle Mitch McConnellille Louisvillessä, Kentuckyssä.

Pelosin asunnon seinään oli maalattu isoin kirjaimin tekstejä, kuten "Cancel rent" (Perukaa vuokrat) ja "We want everything" (Tahdomme kaiken).

Autotallin oven eteen oli jätetty sianpää, josta valui tekoverta.

McConnellin talon seiniin ja ikkunoihin oli maalattu esimerkiksi "Weres my money" (Missä rahani ovat) ja "Mitch kills the poor" (Mitch tappaa köyhät).

Pelosi ja McConnell eivät olleet asunnoillaan hyökkääjien iskiessä. Graffitien lisäksi rakennukset eivät kärsineet muuta vahinkoa.

Hyökkääjät olivat ilmeisesti suuttuneet kongressin myöntämästä korona-avustuksesta, jonka suuruudeksi jäi 600 dollaria henkilöä kohti.

Presidentti Donald Trump oli esittänyt 2 000 dollaria, mihin demokraatit olivat yhtyneet. Republikaanien äänin summa jäi kuitenkin alkuperäiseen 600 dollariin.

– Olen omistanut koko urani [perustuslain] ensimmäisen lisäyksen [sananvapauden] puolustamiseen. Arvostan jokaista kentuckyläistä, joka on mukana demokraattisessa järjestelmässä huolimatta siitä, olemmeko samaa mieltä vai emme. Tämä on eri asia. Vandalismilla ja pelon politiikalla ei ole sijaa poliittisessa järjestelmässämme, McConnell totesi.

Poliisit yrittävät selvittää iskujen tekijöitä. Molempien huippupoliitikkojen kotitaloilla on turvakameravarustus.

Lue lisää:

ABCNews: Nancy Pelosi's San Francisco home vandalized overnight on New Year's Day (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle