Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kauhajoen Karhubasket joutui pelaamaan vain kuudella miehellä – liiton kilpailujaosto sai mestariseuralta suoraa vinoilua niskaansa

Kauhajoen Karhubasket taisteli keskiviikon Korisliigakierroksella vain kuuden pelaajan voimin, kun vastustaja ei suostunut ottelusiirtoon, eikä Koripalloliiton jaostolta herunut ymmärrystä hankalaan tilanteeseen.

Janne Koskimies
Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies. Arkistokuva. Kuva: Marko Tuominiemi / AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Karhubasketin lähtökohdat loppiaisen otteluun olivat erikoiset, sillä joukkueella oli kokoonpanossa vain kuusi pelaajaa, joista kaksi oli aloitusviisikon vakiopelaajaa. Se joutui peliin vajaamiehisenä loukkaantumisten, sairastelun ja koronakaranteenin vuoksi.

Karhubasket kertoi nettisivuillaan, että se haki Koripalloliitolta ottelun siirtämistä, mutta Salon Vilpas ei suostunut siirtoon. Suomen Koripalloliiton kilpailujaosto teki tiistaina päätöksen, jonka mukaan peliä ei siirretä. Liiton päätöksen mukaan pelaajien puuttuminen kokoonpanosta ei tässä tapauksessa ollut riittävä syy ottelun siirtämiselle.

Karhubasketilla oli ollut kilpailujaoston mukaan joulutauon alkamisesta asti aikaa hankkia uusia pelaajia kokoonpanoon. Päätöksessä myös mainitaan, että kahden pelaajan poistuminen kokoonpanosta, ei ollut mitenkään ottelusiirrolle suotuisa asia.

Kauhajokisten otteluennakossa vihjataan suoraan, ettei nyt tehty - seuran mielestä linjaton päätös - tule kestämään, kun siitä valitetaan.

– Kilpailujaos on pitänyt salaisen kokouksen, salaisella kokoonpanolla ja vetänyt punakynällä yli lääkärien lausunnot, kritisoidaan muun muassa seuran sivuilla.

Karhubasketin johtoa ihmetyttää lisäksi myös se, että samaan aikaan Helsinki Seagulls - Lapuan Kobrat -ottelu siirrettiin varotoimena vierasjoukkueen mahdollisen koronavirustartunnan vuoksi.

Salon Vilpas voitti kapealla miehistöllä uurastaneen Karhubasketin 86–76 (39-37). Vierasjoukkueen kymmenestä pelaajasta tehokkain oli 23 pistettä koonnut Mikko Koivisto, joka säkitti kuusi kolmosheittoa. Kotijoukkueen etevin korintehtailija oli 26 pistettä ja viisi kolmosta upottanut Thomas Vehmanen. Viisi muuta Karhubasketin pelaajaa olivat Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, TJ Holyfield, Joona Hakamaa ja Kalle Peltonen.

Päivän ottelutulokset
Sarjataulukko

Suosittelemme