Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii Someron kuolemaan johtaneesta rivitalopalosta elinkautista vankeutta – syytetty sytytti uhrin sängyn palamaan

Rikosnimikkeinä ovat toisen syytetyn osalta murha ja tuhotyö. Toista henkilöä syytetään kuolemantuottamuksesta ja heitteillepanosta.

Turun oikeustalon julkisivu.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila

Syyttäjä vaatii rangaistuksia kahdelle miehelle Somerolla viime vuoden toukokuussa sattuneesta tulipalosta, joka syyttäjän mukaan oli tahallaan sytytetty. Palossa kuoli yksi henkilö.

Pääsyytetylle syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja tuhotyöstä. Toiselle henkilölle vaaditaan ehdollista vankeutta tai suurehkoa sakkoa kuolemantuottamuksesta ja heitteillepanosta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun syytetyt ja uhri olivat viettäneet iltaa keskenään ja alkoholin nauttimisen jälkeen kolmikolle oli tullut riitaa muun muassa tupakasta.

Haastehakemuksen mukaan uhri oli mennyt alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena nukkumaan. Syytetyt olivat myöhemmin syttäneen uhrin sängyn tuleen. Sen jälkeen he olivat poistuneet asunnosta yrittämättä herättää uhria. Uhri löydettiin myöhemmin kuolleena asunnon lattialta.

Henkirikos tehtiin syyttäjän mukaan erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, sekä vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen.

Asunto tuhoutui tulipalossa. Pelastuslaitos jatkoi sammutustöitä usean tunnin ajan.

Palosta aiheutui syyttäjän mukaan mittavat taloudelliset vahingot. Huoneistot kärsivät savuvahinkoja ja sammutuksen vuoksi vesivahinkoja.

Lisää aiheesta:

Someron tulipalossa loukkaantunut mies menehtyi – poliisi epäilee henkirikosta

Suosittelemme sinulle