Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Poliisi saanut esitutkinnan päätökseen Iisalmen alaikäisten huumevälitysringistä – puolet tapauksista syyttäjälle

Poliisitunnus hihamerkkinä.
Nuorten huumevälitysrinki paljastui viime kesänä. Kuvituskuva. Kuva: Kristiina Lehto / Yle
Susanna Pekkarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Suomen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi laajaa huomiota herättäneessä huumevälitysvyyhdissä, jossa 17 alaikäistä iisalmelaisnuorta on epäilty erilaisista huumausainerikoksista.

Noin puolet tapauksista etenee syyteharkintaan. Osa teoista on epäillyn alaikäisyyden takia käsitelty huomautusmenettelyllä, mikä tarkoittaa käytännössä poliisin puhuttelua.

Nuorten epäiltiin käyttäneen, välittäneen ja myyneen muun muassa huumaavia lääkeaineita ja koviksi huumeiksi luokiteltavia aineita kesän 2020 aikana Iisalmessa.

– Tässä on huolestuttavia piirteitä, kun kyseessä ovat alaikäiset. Pyrimme yhteistyöllä puuttumaan tilanteeseen myös jatkossa. Ennalta ehkäisy on se oikea keino vaikuttaa nuoriin, toteaa rikoskomisario Mikko Hakkarainen Itä-Suomen poliisista.

Esitutkinnan lisäksi nuoria on tuettu yhteistyössä sosiaali-, päihde- ja nuorisotyön kanssa.

Poliisi pyytää vanhempia ja nuorten kanssa työskenteleviä puhumaan edelleen nuorten kanssa päihteidenkäytöstä. Poliisi muistuttaa, että keskustelulla voidaan varhaisessa vaiheessa vaikuttaa ennaltaehkäisevästi nuoren päihteidenkäyttöön.

Lue myös:

Poliisi: Iisalmessa paljastunut alaikäisten huumevälitysrinki, pääosin 15–16-vuotiaat käyttäneet ja myyneet kovaksi luokiteltuja huumeita

Suosittelemme sinulle