Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sami Jauhojärven mielestä Tourilla pitäisi olla käytössä kovempi koronalinja: positiviisesta tuloksesta koko joukkue sivuun – "Se on raakaa, mutta siihen pitää tyytyä"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi oli yllättynyt Suomen joukkuetta koskevista koronauutisista.

Hiihto, kuvituskuva
Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi oli hyvin yllättynyt kuultuaan Suomen joukkueen kahdesta ja Ruotsin joukkueen yhdestä positiivisesta koronatestin tuloksesta.

– Kuitenkin Tourilla pitäisi olla tiukka koronakupla ja sitä olisi pitänyt pystyä noudattamaan. Olen yllättynyt, etenkin jos PCR-testien tulokset ovat positiivisia, mutta en siitä, jos pikatestitulokset ovat sellaista näyttäneet, Jauhojärvi totesi.

Myöhään torstai-iltana selvisi, että tarkempien PRC-testien tulokset olivat sekä Suomen että Ruotsin joukkueen jäsenillä negatiiviset.

Tour de Skillä on aiemmin ollut yksi koronatapaus, kun Ranskan joukkueen valmentaja Alexander Rousselet antoi positiivisen tuloksen testissä. Rousselet ja hänen huonekaverinsa Cyril Burdet jättivät kiertueen kesken ja matkustivat takaisin Ranskaan, sen sijaan Ranskan joukkue on jatkanut Touria.

Myös Suomen ja Ruotsin joukkueen tapauksissa vain positiivisen tuloksen antaneet on eristetty ja muut ovat voineet jatkaa normaalia toimintaansa. Jauhojärven mielestä näin ei pitäisi toimia, vaan koko joukkue pitäisi olla karanteenissa.

– Joukkueen jäsenet ovat väistämättä keskenään tekemisessä, on kyse sitten urheilijoista tai huoltomiehistä. Jo Ranskan joukkue olisi pitänyt sulkea Tourilta ja nyt se pitäisi tehdä niin Suomen kuin Ruotsin joukkueen osalta, jos PCR-testitkin ovat positiivisia, Jauhojärvi sanoi.

– Se on raakaa, mutta siihen pitää tyytyä. Nyt kaikki ovat vaarassa, riski on liian suuri.

Ruotsin joukkue tiedotti, että koronatestin positiivisen tuloksen oli antanut Linn Svahn. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen ei halunnut kertoa Yle Urheilulle, onko kyseessä urheilija vai muu joukkueeseen kuuluva henkilö.

Tänä vuonna koronaan sairastuneita hiihtäjiä ovat olleet muun muassa Ruotsin Charlotte Kalla ja Venäjän Sergei Ustjugov sekä Denis Spitsov. Spitsov on kolmikosta ainoa, joka on pystynyt palaamaan kunnolla takaisin tositoimiin, sillä hän on Tour de Skin kokonaistuloksissa neljäntenä.

– Sen sijaan Kalla ei ole vielä pystynyt palaamaan maailmancupin ympyröihin eikä Ustjugovistakaan ole ollut kisaajaksi, Jauhojärvi sanoi.

– Jos kyseessä on urheilija, joka sairastuu vähänkään kovempaan koronaan, voi sanoa suoraan, että MM-kisat ovat siinä vaiheessa taputeltu.

Juttua muokattu 8.1. : Lisätty tieto uusintatestien negatiivisista tuloksista.

Lue myös:

Suomen hiihtomaajoukkueessa annettiin kaksi positiivista koronavirustestitulosta Tour de Skillä – uusintatestit olivat negatiivisia

Tour de Skillä ensimmäinen koronatapaus – kaksi ranskalaisvalmentajaa eristyksiin

Kommentti: FISin koronavilkusta patterit loppu – Suomen joukkueelle ei kerrottu Tour de Skin koronatapauksesta

Jelena Välben ystäviä kuoli koronavirukseen ja tytär sairastui vakavasti — hiihtolegenda kertoo, miksei suostu pelkäämään vaikeaa tilannetta

Suosittelemme