Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Suomen hiihtomaajoukkueessa ei sittenkään koronaa Tour de Skillä: uusintatestit negatiiviset – myös Ruotsin Svahnille negatiivinen tulos

Hiihtoliitto kertoo, että kaksi aiemmin annettua positiivista koronatestiä on todettu PCR-testimenetelmällä negatiivisiksi.

Suomen hiihtomaajoukkueen hotelli Montanara Tour de Ski
Suomen hiihtomaajoukkueen hotelli Montanara Val di Fiemmessä. Kuva: Kimmo Porttila/Yle
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Tour de Skillä kilpailevalla Suomen hiihtomaajoukkueella ei olekaan koronavirustartuntoja, tiedottaa Hiihtoliitto.

Kaksi aiempaa positiivista koronatestiä on todettu PCR-testimenetelmällä negatiivisiksi. Joukkue jatkaa näin Tour de Skin viimeisen viikonlopun kilpailut normaalisti loppuun saakka.

– Olemme entistä tarkempia terveysturvallisuuden suhteen. Haluamme kilpailla Tour de Skin viimeiset kolme kisapäivää täysillä ja toivomme, että saamme mahdollisuuden keskittyä urheiluun, sanoo maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen tiedotteessa.

Torstaina iltapäivällä Hiihtoliitto tiedotti, että Suomen joukkueessa on todettu kaksi positiivista koronavirustestiä, jotka on annettu niin sanotulla antigeenimenetelmällä. Hiihtoliitto ei kerro, ketkä kaksi henkilöä oli kyseessä.

Torstaina myös Ruotsin joukkueessa todettiin positiivinen koronatestitulos. Ruotsin joukkue kertoi, että kyseessä oli Linn Svahn.

Ruotsin Yleisradioyhtiö SVT uutisoi kuitenkin perjantaina, että myös Svahnin uusintatesti on negatiivinen. Svahn pääsee siis kisaamaan, kun Tour de Ski jatkuu perjantaina.

Miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailu on vuorossa 14.05 TV2:ssa. Naisten 10 kilometriä hiihdetään klo 16.30.

Päivitetty juttua 8.1.2021 klo 0.22: lisätty tieto, että Ruotsin Svahnin uusintatesti myös negatiivinen.

Lue myös:

Suomen hiihtomaajoukkueessa annettiin kaksi positiivista koronavirustestitulosta Tour de Skillä – uusintatestit olivat negatiivisia

Sami Jauhojärven mielestä Tourilla pitäisi olla käytössä kovempi koronalinja: positiviisesta tuloksesta koko joukkue sivuun – "Se on raakaa, mutta siihen pitää tyytyä"

Suosittelemme