Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kajaanijoen sorsia ja joutsenia ei tarvitse ruokkia lautalta, lintuja voi syöttää myös veden pinnan alle

Lintujen ruokkijoille on annettu ohjeet, joilla kiinnitetään huomiota esimerkiksi rottien määrään.

Joutsen ja sorsia rannassa.
Sorsien ja joutsenten ruokinnassa on huomioitava, että maahan ruokkiminen on ehdottomasti kielletty. Kuvituskuva. Kuva: Juha Hintsala / Yle
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanissa lintujen ruokkijoille on annettu ohjeet, joilla kiinnitetään huomiota kaupunkialueella lisääntyneiden haittaeläinten, kuten rottien määrään.

Sorsien ja joutsenten ruokinnassa on huomioitava, että maahan ruokkiminen on ehdottomasti kielletty, sillä se edesauttaa muun muassa pulujen, harakoiden, variksien ja juuri rottien esiintymistä ja lisääntymistä.

Huonosti hoidetusta ruokintapaikasta taudit voivat levitä lintujen lisäksi muihin eläimiin, kuten kissoihin ja koiriin.

Lintujen talviruokinta on ollut Kajaanissa jokasyksyinen keskustelunaihe. Vapaaehtoiset ovat jo useana vuonna vieneet linnuille jyviä. Syksyllä kaupungin ympäristötekninen lautakunta päätti, että kaupunki ei perusta vesilintujen talviruokintapalvelua, eikä hoida ruokintaa.

Marraskuussa kaupunki esitti, että Kajaanissa pitäisi olla sorsien ruokintaan kelluva lautta haittaeläinten takia. Kajaanissa voi kuitenkin nyt ruokkia lintuja myös veden pinnan alle, mikäli ruokintalauttaa ei ole käytössä. Kaupunki suosittaa tätä sen takia, että haittaeläimet eivät syö maasta esimerkiksi jyviä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme