Hyppää sisältöön

Rinnekangas säväytti maailmancup-avauksessa – "Rene vielä ajatteli, että big air on niin hullua, ettei se ole hänelle vahvin laji"

Lumilautailija Rene Rinnekangas aloitti kautensa vahvasti Itävallassa.

Rene Rinnekangas.
Kuva: imago/Xinhua/All Over Press
Timo Uusitalo

Kreischbergissä laskettiin lauantaina kauden ensimmäisen maailmancupin big airin finaali. Illan loppukilpailuun päivän karsinnoista jatkoi Rene Rinnekangas, joka sijoittui lopulta viidenneksi. Kisan toinen suomalainen Mikko Rehnberg karsiutui jatkosta.

Voittoon miehissä laski Kanadan Max Parrot ja naisissa Uuden-Seelannin Zoi Sadowski Synnott.

– Oikein hyvät fiilikset. Ekat kisat tälle kaudelle alla ja vitossija, niin ei voi valittaa. Erittäin tyytyväinen olen ensimmäiseen kilpailuun. Tasohan oli ihan uskomaton, kun 1620-temppu alkaa olla ihan peruskauraa. Pitää varmaan laittaa kierrosta lisää tulevaisuutta ajatellen.

Big air ei ole ennen ollut Rinnekankaan vahvuus. Siinä mielessä hänen saavutuksensa on todella lupaava jatkoa ajatellen.

– Kauheasti ei kuitenkaan ole päässyt laskemaan, kun oli loukkaantuminen viime kautena ja alkutalvi meni kuntouttaessa. Pakko myöntää, että vähän jännitti, miten se lähtee kulkemaan, kun tänä kautena skippaantui jäätikköleirit ja enimmäkseen Rukalla ollaan oltu ja patjalle hypitty, jatkoi Rinnekangas.

Rinnekankaan avauslasku meni tosi hyvin, ihan "raiteilleen". Toinen oli myös periaatteessa hyvä, mutta suomalaisen mielestä "ländissä" oli liikaa rokkenrollia, mikä ei kuulemma sovi näihin kisoihin. Kolmas lasku oli lähellä onnistua täydellisesti, mutta "naulaus" jäi seuraavaan kertaan.

Myös päävalmentaja Antti Koskinen oli tyytyväinen päivään.

- Todella hyvä fiilis Renen laskemisesta - ja myös Mikonkin. Jos miettii, että Rene mokaa koko kisoissa yhden tempun ja se on viimeisen kierroksen frontti 1800, ja sekin vain hiuksen hienosti yli - temppu, jota tyyppi yrittää ekan kerran elämässään - niin voi sanoa, että on todella kovalla tasolla tekeminen noilla jätkillä. Se on äärimmäisen hieno nähdä.

– Viides sija ensimmäisissä kisoissa ei todellakaan ole huono. Rene vielä ajatteli, että tämä big air on niin hullua, ettei se ole hänelle vahvin laji. Kun näin hyvin menee, niin se luo uskoa kaikkeen tekemiseen. Loistava startti olympiakarsintaan, Koskinen näki.

Suomen joukkue jatkaa Kreischbergistä harjoitusleirille ennen Laaxia, missä maailmancupin slopestyle-kausi avataan kahden viikon päästä.

Suosittelemme sinulle