Hyppää sisältöön

Zinedine Zidane kiukustui lumisista olosuhteista – Real jäi nollille tyvipään joukkuetta vastaan: "Tämä ei ollut jalkapallo-ottelu"

Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidanen mukaan ottelu olisi pitänyt siirtää.

real madrid
Lunta satoi kentän pintaan, vaikka järjestäjät pyrkivät putsaamaan kentän ennen ottelua. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Jalkapallon Espanjan La Ligassa sarjan häntäpäässä majaileva Osasuna kamppaili lauantai-illan myöhäisottelussa Real Madridia vastaan maalittoman tasapelin.

Ottelun jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kuitenkin pelikentän kunto, sillä ottelu päätettiin pelattiin lumisella El Sadarin stadionilla Pohjois-Espanjaa riepottelevasta lumimyrskystä huolimatta.

Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane ei säästellyt sanojaan ottelun jälkeen. Hänen mukaansa ottelu olisi pitänyt siirtää myöhempään ajankohtaan.

– Tämä ei ollut jalkapallo-ottelu. Ottelu olisi pitänyt perua, päävalmentaja sanoi kiukkuisena Reutersin mukaan.

– Teimme kaiken voitavamme kentällä, mutta tällä hetkellä tunne on sellainen, että se ei ollut kunnollinen jalkapallo-ottelu, Zidane toisti.

Aiemmin lauantaina Atletico Madridin ja Athletic Bilbaon välinen ottelu päädyttiin siirtämään Madridin kaaoottisen lumitilanteen takia, sillä vierasjoukkue ei päässyt matkustamaan pääkaupunkiin.

Real Madridin ottelua ei kuitenkaan siirretty. Real matkusti alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jo perjantaina Pamplonaan, ja joukkue joutui odottamaan lentolupaa Barajasin lentokentän jäisellä kiitoradalla yli neljän tunnin ajan.

El Sadarin stadionilla toimi lauantaina jopa 50 työntekijää poistamassa lunta pelikentältä. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, sillä lunta satoi myös ottelun aikana.

lumisade real
Zidane oli pukautunut sään mukaisesti. Kuva: Getty Images

Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos ei ollut yhtä jyrkkä mielipiteessään. Hänen mukaansa Realin olisi pitänyt pelata paremmin, vaikka olosuhteet olivat vaikeat.

– Loimme hyvin vähän maalipaikkoja ja laadukkaan joukkueen on luotava enemmän, vaikka kentällä olisi vaikeaa pelata. Tiesimme, että vastustaja aikoo puolustaa tuolla tavalla, Kroos sanoi ottelun jälkeen.

– Kenttä ei ole tekosyy, sillä tilanne oli molemmille sama. Emme voi olla tyytyväisiä tulokseen, sillä taistelemme liigan kärjessä, eikä tämä tasapeli auta meitä, hän harmitteli.

Päävalmentaja Zidane oli kuitenkin edelleen sitä mieltä, että hänen joukkuettaan kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti. Hän myös muistutti, että Realilla on vielä vaikea kotimatka edessä.

– Emme tiedä, mitä aiomme tehdä tai milloin palaamme takaisin. Suurin valitukseni kuitenkin koskee ottelua. Olosuheet eivät olleet asianmukaiset. Tiedän, että toistan itseäni, mutta niin se vain on, Zidane sanoi.

Real Madrid on sarjassa toisena, vain pisteen päässä sarjakärki Atleticosta. Atletico Madrid on kuitenkin pelannut kolme ottelua Realia vähemmän.

Lue myös:

Historiallinen lumikaaos siirsi sarjakärjen pelin Espanjassa – Real Madridille siirtoa ei myönnetty, julkaisi videon lumisista harjoituksista

Suosittelemme sinulle