Hyppää sisältöön

Kuolemaan johtaneesta metsästysonnettomuudesta nostettu syytteet – maastopyöräilijä kuoli laukaukseen Urho Kekkosen kansallispuistossa

Savukoskelaista miestä syytetään metsästysrikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Urho Kekkosen kansallispuisto luminen maisema.
Onnettomuus tapahtui Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella lokakuussa. Kuva: Maiju Saijets / Yle
Kaisa Uusitalo

Syyttäjä on nostanut syytteet metsästysonnettomuudesta, jossa maastopyöräilijä kuoli ampumavammaan Urho Kekkosen kansallispuistossa lokakuussa. Savukoskelaista miestä syytetään metsästysrikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisin esitutkinnan mukaan mies oli ollut kansallispuistossa metsästämässä lintuja. Ennen ampumista hänellä oli ollut havainto metsosta, mutta luoti oli linnun sijaan osunut maastopyöräilijää ylävartaloon kuolettavasti. Etäisyys metsästäjän ja pyöräilijän välillä oli poliisin mukaan noin 75 metriä.

Ampumisessa menehtynyt oli 30-vuotias eteläsuomalainen mies, joka oli alueella pyöräilemässä viiden hengen seurueessa merkityllä reitillä. Maastopyöräilijän seurue soitti hätäpuhelun ja yritti elvyttää loukkaantunutta tapahtumapaikalla, mutta uhri kuoli ennen ensihoidon saapumista paikalle.

Asian suullinen pääkäsittely järjestetään Lapin käräjäoikeuden Sodankylän istuntopaikassa myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.

Lue myös:

UK-kansallispuiston metsästysonnettomuuden tutkinta valmistui – tappava laukaus ammuttiin 75 metrin päästä

Metsästäjäliitto pohtii, mitä loppuvuoden tragedioista voisi oppia – esittää ampumaharjoittelua pakolliseksi metsästäjätutkintoon

Maastopyöräilijä kuollut metsästäjän luotiin kansallispuistossa – poliisi epäilee onnettomuuden tapahtuneen vahingossa

Suosittelemme sinulle