Hyppää sisältöön

Jälkihiki perkasi Tour de Skin annin – Kaj Kunnas vertaili Suomea Ruotsiin ja Norjaan: "Ero on aika iso siinä, mitä hehkutetaan"

Krista Pärmäkoski ja Markus Vuorela saivat kehuja Jälkihien urheiluasiantuntijoilta.

Krista Pärmäkoski viides Tour de Skillä, Suomelle pronssia nuorten MM-jääkiekossa, Saavatko urheilijat etuilla koronarokotteen saannissa?
Krista Pärmäkoski viides Tour de Skillä, Suomelle pronssia nuorten MM-jääkiekossa, Saavatko urheilijat etuilla koronarokotteen saannissa?
Jonne Niemeläinen

Urheiluasiantuntijat Juha Kanerva, Kaj Kunnas ja Tero Tiitu perkasivat Ylen aamu Jälkihiessä hiihdon Tour de Skin antia. Kehuja saivat Markus Vuorela ja Krista Pärmäkoski.

Pärmäkoski sijoittui Tourin kokonaistuloksissa viidenneksi. Viides sija oli Pärmäkoskelle hyvä saavutus, sillä hän lähti varsin epävarmoin tunnelmin Tourille. Ennen Tourin alkua hän ei ollut tällä kaudella kilpaillut maailmancupissa kuin kahdessa kilpailussa ja sairastelut olivat syöneet hänen kuntoaan.

– Pärmäkoski osoitti, että hän pystyy hiihtämään maailman kärjen mukana. Pärmäkosken suoritus kääntyy ehdottomasti positiivisen puolelle. Hänellä on tässä nyt muutama viikko hioa se kuntopiikki sinne MM-kisoihin, Kanerva totesi.

Saksan Obersdorfin MM-kisat alkavat 24. helmikuuta.

– Tour de Skin loppusijoituksille on ehkä hyvä antaa vähemmän painoarvoa, sillä norjalaiset eivät olleet kilpailussa mukana, Tiitu huomautti.

Suomen miesten kärkihiihtäjät eivät osallistuneet Tourille, mutta Markus Vuorela teki kiertueella hienon kansainvälisen läpimurron, kun hän hiihti uransa ensimmäisille maailmancupin pisteille. Perjantain 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa Vuorela piipahti jopa kisan kärjessä 10 kilometrin kohdalla.

– Markus Vuorela oli kyllä sympaattinen hahmo, josta innostuin kovasti, Tiitu ihaili.

Kunnas nosti esiin sen, että Suomessa hehkutettiin sijoja viisi, kuusi ja seitsemän, mutta Ruotsissa ja Norjassa hehkutettiin esimerkiksi Ruotsin naisten sprintin kolmoisvoitta.

– Ero on aika iso siinä, mitä hehkutetaan, Kunnas huomautti.

Jälkihiessä keskusteltiin myös mäkiviikosta, nuorten MM-kiekosta ja urheilijoiden asevelvollisuudesta. Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Lue myös:

Pärmäkoski taisteli Tour de Skin viidenneksi, Diggins piti kärkipaikkansa – ruotsalaiset yrittivät pussittaa suomalaisen

Miesten hiihtokuninkaasta ei ollut mitään epäselvyyttä – Bolshunov omaa luokkaansa, Vuorela Tourin paras suomalainen

Sami Jauhojärvi ihasteli ruotsalaisten taktiikkaa ja Pärmäkosken henkistä kovuutta – muistutti suomalaisässää tulevista viikoista: "Nyt Kristan pitää olla korona-aikaakin tarkempana"

Sami Jauhojärvi soimasi Markus Vuorelaa amatöörimäisestä virheestä ja arvosteli miehiä: "Tourilla oli aika paljon suomalaishiihtäjiä, joiden ei sinne olisi tarvinnut lähteä"

Tourilla pirteästi esiintynyt Markus Vuorela on Sami Jauhojärven mukaan poikkeuksellinen hiihtäjä: on hapenotonkapasiteettia ja voimaa, mutta jotain puuttuu – "Kaikkea kolmea ei ole saatu samaan pakettiin"

Itsensäkin yllättänyt suomalaishiihtäjä kärkipaikalla ihastutti Ylen selostamossa – tämä video kertoo paljon: "Ihan tautinen kapula!"

Markus Vuorela käväisi Tour de Skillä peräti kärkipaikalla! Suomalaisyllättäjä tykitti uran parhaan sijoituksen maailmancupissa

Suosittelemme sinulle