Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Ilma-aseiden EM-kisat Lohjalla peruttiin, ranking ei tuo Suomelle olympiapaikkoja

EM-kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa

Bobana Velickovic
Arkistokuvaa Kuva: Lehtikuva / Pekka Sakki
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tokion kuusi olympiamaapaikkaa jäävät jakamatta helmi-maaliskuussa Lohjalla, sillä Kisakallion urheiluopistoon kaavaillut ilma-aseiden EM-kilpailut peruuntuvat. Syy on tuttu: koronaviruspandemia.

– Terveys- ja turvallisuusriskit olivat koronan takia yksinkertaisesti liian suuret, vaikka yritimme rakentaa Kisakallioon "kuplaa", kilpailujen johtaja Marko Leppä arvioi tiedotteessa.

Kuplan saaminen tarpeeksi tiiviiksi osoittautui haastavaksi. Lepän mukaan pelkona oli myös, että mahdollinen viruksen leviäminen olisi rasittanut paikallista terveydenhuoltoa.

Kisoissa oli määrä jakaa olympiapaikkoja naisten ja miesten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Nyt ne menevät rankingin mukaan, eikä Suomi ole saamassa lisää Tokion paikkoja.

Yhteensä kymmenen olympiamaapaikkaa on vielä jaossa kivääri- ja pistoolilajeissa sekä trapissa Osijekin EM-kisoissa touko-kesäkuussa.

Lohjalta peruuntuvat myös para-ammunnan EM-kilpailut ja helmikuiset ilma-aseiden SM-kilpailut. Suomen ampumaurheiluliiton mukaan Euroopan ampumaurheiluliitto tutkii mahdollisuutta pitää EM-kisat jossain muualla ennen olympialaisia.

Päivitetty klo 18.07: Täydennetty tieto, että EM-kisat saatetaan pitää jossain muualla.

Lue myös:

Urheilijat eivät pääse ohituskaistalta koronarokotukseen, mutta se ei haittaa Tokioon valmistautuvaa olympiavoittajaa: "En ota, jos ei ole pakko"

Suosittelemme