Hyppää sisältöön

Ugandassa sotilaat hyökkäsivät opposition presidenttiehdokkaan kotiin – vaaleihin kaksi päivää

Talon henkilökunta pidätettiin, mutta presidenttiehdokas Bobi Wine on edelleen vapaana.

Ugandan oppositiojohtajan kotiin hyökätty
Ugandan oppositiojohtajan kotiin hyökätty

Ugandassa opposition presidenttiehdokas Bobi Wine kertoi tiistaina, että sotilaat ovat hyökänneet hänet kotiinsa ja pidättäneet hänen turvamiehensä.

– Armeija on tänä aamuna vallannut kotini sekä pidättänyt turvamieheni ja kaikki muut ihmiset talollani, Wine kirjoitti Twitteriin.

– Mitään syytä pidätyksille ei ole annettu, hän jatkoi.

Itäisessä keski-Afrikassa sijaitsevassa Ugandassa on määrä pitää torstaina presidentinvaalit. Maata 35 vuoden ajan johtanut presidentti Yoweri Museveni on vaaleissa ehdolla kuudennelle peräkkäiselle kaudelleen.

Häntä vastaan on asettautunut kymmenen ehdokasta, joista suosituin on juuri Bobi Wine, poliitikoksi ryhtynyt entinen poptähti.

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään myös parlamenttivaalit. Ugandassa valta on kuitenkin keskittynyt voimakkaasti istuvalle presidentille.

Lue lisää:

Facebook sulki useiden johtavien ugandalaispoliitikkojen tilejä –Yrittivät vaikuttaa vaalitulokseen väärenneteyillä tileillä

Slummissa kasvanut poptähti nousi Ugandan presidentin pahimmaksi viholliseksi – Bobi Wine käänsi pahoinpitelyn poliittisesti hyödykseen

Suosittelemme sinulle