Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uutissuomalainen: Entiset perussuomalaiset haluavat perustaa uuden puolueen – Sinimusta liike julkaistaan alkuvuoden aikana

Sinimustan liikkeen puheenjohtajana toimii Tuukka Kuru, varapuheenjohtajana Olavi Saarelainen ja sihteerinä Terhi Kiemunki.

Terhi Kiemunki Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisista vuonna 2017. Kuva: Terri Niemi / Yle
Marika Harjumaa,
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Joukko aikaisemmin perussuomalaisissa tai perussuomalaisten entisessä nuorisojärjestössä vaikuttaneita poliitikkoja on perustamassa uutta puoluetta, kertoo Uutissuomalainen. Hanke vahvistetaan tulevasta puolueesta myös Ylelle.

Sinimusta liike -nimellä kulkeva puoluehanke rekisteröityi yhdistykseksi joulukuun lopussa. Se määrittelee itsensä kansallismieliseksi yhdistykseksi, joka aikoo kerätä puolueen perustamiseksi tarvittavan määrän kannattajakortteja.

Yhdistysrekisterin mukaan Sinimustan liikkeen puheenjohtajana toimii Tuukka Kuru, varapuheenjohtajana Olavi Saarelainen ja sihteerinä Terhi Kiemunki.

– Pitää paikkansa. Sinimusta Liike nimellä kulkeva puolueprojekti julkaistaan alkuvuoden aikana, Saarelainen kertoo Ylelle.

Hän ei vielä kommentoi asiaa tarkemmin.

Kuru ja Saarelainen ovat vaikuttaneet perussuomalaisten entisessä nuorisojärjestössä, joka ajautui viime vuoden alussa välirikkoon puolueen kanssa. Kiemunki toimi perussuomalaisissa monissa eri tehtävissä ennen kuin tuli erotetuksi puolueesta vuonna 2017.

Olavi Saarelainen toimii muun muassa Lempäälän kunnanvaltuustossa. Terhi Kiemunki on Tampereella yhä sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen.

Sininen ja musta olivat Suomessa sotien välillä toimineiden äärioikeistolaisten järjestöjen, Lapuan liikkeen ja Isänmaallisen kansanliikkeen (IKL), värit. Lapuan liikkeen ja myöhemmin IKL:n nuorisojärjestön nimi oli vuoteen 1936 asti Sinimustat.

Lue myös:

Terhi Kiemunki erotettu perussuomalaisista

Perussuomalaiset erotti Terhi Kiemungin valtuustoryhmästä äärioikeiston kesäleirin takia

Hovioikeus piti Terhi Kiemungin sakkotuomion ennallaan

Terhi Kiemunki on irtisanottu kansanedustaja Lea Mäkipään avustajan tehtävästä

Suosittelemme