Hyppää sisältöön

Lopultakin lumi pöllyää Etelä-Suomen laskettelurinteissä – rinteitä kunnostetaan, että ne saadaan illaksi auki

Vihdin Ski Center oli eilen kiinni lumipyryn takia. Rinteitä tampataan parhaillaan tiiviiksi, että ne saadaan illaksi auki.

Laskettelua Vihti Ski Centerissä 5. tammikuuta 2021.
Olympiavoittaja Toni Nieminen on tämän talven töissä Vihdin laskettelukeskuksessa. Videolla hän kertoo, mitä kaikkea hän tekee siellä työkseen.

Etelä-Suomen laskettelurinteitä kunnostetaan nyt kuumeisesti laskettelukuntoon, että ne saadaan auki lumimyräkän jälkeen.

Vihdin Ski Center oli eilen kiinni lumipyryn takia. Rinteitä tampataan parhaillaan tiiviiksi. Rinteet aukeavat tänään Vihdissä kello 16.

Tykkilunta ja luonnonlunta on nyt rinteissä parhaimmillaan jo metrin verran.

– On ollut älytön lumikaaos, kertoo selvästi tyytyväinen Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila. Kaikki rinteet saadaan auki viikonlopuksi.

Mäkihypyn olympiavoittaja Toni Nieminen on myös mukana laskettelukeskuksen lumetustöissä. Hän kertoo, että Sami Uotila palkkasi hänet "kiireapulaiseksi".

– Siellä on hyvä tykkilumi pohjana. Tampataan vaan tiiviksi, niin saadaan hyvä ja kova pinta laskettelijoita varten, kertoo Toni Nieminen.

Jyrkimissä rinteissä tarvitaan edelleen tykkilunta vaikka luonnonlunta on tullut nyt yllin kyllin.

Nieminen kertoo pyörittävänsä rinnekahvilaa tänä talvena Vihdissä. Hänen olympiamitalit ovat siellä nähtävillä.

– Paistan sitten vohveleita laskijoille, kuvailee Toni Nieminen hymyillen työtään.

"Kausi jatkuu huhtikuun alkuviikoille"

Lunta on paikoin pääkaupunkiseudulla jo yli puoli metriä. Keskiviikkoiltaan mennessä Uudenmaan arvellaan olevan Suomen lumisinta aluetta.

Etelä-Suomen laskettelukeskusten rinteet olivat mustana vuosi sitten tammikuussa. Uotilan mukaan silloin ei tarvinnut kertaakaan aurata rinteitä.

- Etelän lasketteluyrittäjillä meinasi leikki loppua viime talveen.

Nyt lunta riittää. Vihti Ski Centerin toimitusjohtaja Sami Uotila povaa pitkää laskettelukautta.

– Näillä lumilla mennään todella pitkään tänä talvena. Kausi jatkuu huhtikuun alkuviikoille, arvioi Vihti Ski Centerin johtaja Sami Uotila.

Koronan takia ulkona liikutaan nyt ahkerasti. Lasten hiihtokouluissa on ollut vuodenvaihteessa jopa nelinkertainen määrä oppilaita edellisvuoteen verrattuna.

Pääset katsomaan Vihdin rinteiden kunnostusta ja Toni Niemisen haastattelua jutun kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Lunta tulee taivaan täydeltä ja suksikauppa käy kuin häkä – näistä syistä hiihtovälineet uhkaavat loppua kaupoista ennen maaliskuuta

Toini-pyryn voima heikkenee, seuraavaksi iskee pakkanen – kahden kuplahallin katto romahtanut, Naantalissa myrsky pudotti voimalinjan

Suosittelemme sinulle