Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Valko-Venäjälle etsitään korvaajaa jääkiekon MM-kisojen isännäksi: Suomella olisi valmiudet järjestää kisat, mutta se on tuskin vaihtoehto – "Talouspuoleen liittyy kysymyksiä"

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela arvioi kevään MM-kisojen mahdollisia vaihtoehtoja.

Harri Nummela
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela. Kuva: Tomi Hänninen
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon MM-kisojen pelaaminen Valko-Venäjällä alkaa näyttää yhä epätodennäköisemmältä. MM-kisat olisi tarkoitus pelata Valko-Venäjällä ja Latviassa, mutta Valko-Venäjän kisaisännyyttä on arvosteltu laajasti maan ihmisoikeusloukkausten vuoksi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Yle Urheilulle tiistaina IIHF:n olevan päätymässä siihen, että Valko-Venäjällä ei pelata.

– Varmaan todennäköisin vaihtoehto voisi olla, että koko kisat pelattaisiin Latviassa. Siis molemmat alkulohkot ja kaikki pudotuspelit. Tätä vaihtoehtoa puoltaisi sekin, että matkustamisen vähentäminen olisi järkevää, koska pandemiatilanne on edelleen haastava, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela totesi Yle Urheilulle.

Nummelan mukaan muita mahdollisia MM-kisaisäntiä saattaisivat olla Slovakia ja Tshekki.

Suomi valmistautuu järjestämään keväällä 2022 MM-kotikisat, jotka pelataan Tampereella ja Helsingissä. Nummela ei usko, että Suomea enää kysyttäisiin tämän kevään kisaisännäksi.

– Toki meillä olisi keskimääräistä paremmat valmiudet toimia korvaavana kisaisäntänä. Mutta talouspuoleen liittyy kysymyksiä, koska on hyvin mahdollista, että kevään MM-kisat pelataan tyhjille katsomoille eikä lippuja voida myydä, Nummela kommentoi.

Maailmalle levisi alkuviikolla kuvia, joissa Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel halasi Valko-Venäjän itsevaltaista presidenttiä Aljaksandr Lukašenkaa. Julkisuuteen tulleet kuvat saivat Nummelankin hämmentymään.

– Voin sanoa, että kuvat olivat pysäyttäviä eivätkä varmaan herättäneet kenellekään mitään positiivisia ajatuksia. Kansainvälisen jääkiekon näkökulmasta on tapahtunut paljon sellaisia asioita, mitä ei olisi toivonut tapahtuvan, Nummela viittasi viime aikojen käänteisiin.

Nummela ei lähtenyt arvioimaan tarkemmin Faselin asemaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton johdossa, koska Fasel väistyy paikaltaan ensi syksynä eikä aio asettua enää ehdolle jatkamaan tehtävässään.

Lue myös:

Rene Fasel tyrmistyi, kun halailukuvat Lukašenkan kanssa päätyivät julkisuuteen – Kalervo Kummolan mukaan MM-kisat siirtymässä pois Valko-Venäjältä

Kommentti: Diktaattorin halailua oli oksettavaa katsoa – Kansainvälisen jääkiekkoliiton on tehtävä nyt kaksi isoa päätöstä

Kovaa kritiikkiä kohdannut Rene Fasel puolustaa Ylelle haluaan pitää jääkiekon MM-kisat Valko-Venäjällä – "Luuletteko Lukashenkon muuttuvan, jos kisoja ei järjestetä?"

Suosittelemme sinulle