Hyppää sisältöön

Norjalaiset kaksoisvoittoon Oberhofissa, Seppälä venyi pisteille

Norjan miehet ottivat kaksoisvoiton Oberhofin pikakilpailussa. Tuomas Harjulan pistejahti päättyi kaatumiseen.

Tero Seppälä nappasi kymmenen pistettä Oberhofin pikakilpailussa. Kuva: imago sportfotodienst

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Norjan Johannes Thingnes Bö palasi jälleen voittokantaan, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Oberhofissa, Saksassa. Bö oli pikakilpailussa nopein ja kukisti maanmiehensä Sturla Holm Lägreidin 12,4 sekunnilla.

Voitto oli Bölle jo uran 51:s. Pikakilpailussa kolmanneksi sijoittunut Saksan Arnd Peiffer hävisi kärjelle liki puoli minuuttia. Kärkikolmikko ampui kisassa puhtaasti.

Bö ja Lägreid ovat kärjessä myös maailmancupin tilanteessa, Norja on valloittanut kokonaistilanteessa jopa neljä ensimmäistä sijaa. Seppälä on sijalla 40.

Suomalaisista Tero Seppälä sijoittui kisassa 31:nneksi häviten Bölle 1.51. Kymmenen maailmancupin pistettä sijoituksellaan napannut Seppälä ampui sekä makuu- että pystypaikalla ensimmäisen laukauksen ohi ja joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta. Hän oli hiihtoajoissa 20:nneksi nopein ja hävisi Bölle ladulla noin 56 sekuntia.

– Paremmin meni kuin viime viikon pikakisa, mutta on se tosi kovaa tämä kilpailu. Vaikka yksi parhaimpia hiihtoja, mitä tällä kaudella on ollut ja jaksoin hyvin puristaa viimeisenkin kierroksen, ei vain tuon parempaan sijaan tänään rahkeet riittäneet, Seppälä totesi tiedotteessa ja kertoi ampumapenkalla tuulen olleen vaihtelevaa.

– Alussa piti katsoa tosi tarkasti makuulla ja tehdä säätöjä. Olin ihan tyytyväinen, että yhdellä sakolla selvisin, mutta niin vain kaikki loppupäästä ampui nollia. Ei vaan täällä maailmancupissa riitä, ammunnan taso on noussut niin kovasti.

Tuomas Harjula pystyi ampumaan puhtaasti, mutta eroa kärkeen kertyi kuitenkin yli kaksi minuuttia. Harjula sijoittui 45:nneksi.

– Harmittavasti ensimmäisellä kierroksella yhdessä mutkassa vedin nurin. Siinä meni 10–15 sekuntia ja siihen käytännössä meni minun pisteet tältä päivältä, Harjula kertoi.

Jaakko Ranta ampui Seppälän tavoin kaksi ohilaukausta ja oli 62:s.

– Kokonaisuudessaan omasta mielestä hyvä veto. Hiihtoon voi olla tyytyväinen, niin kuin sekapariviesti osoitti, hiihto kulkee, Ranta totesi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu torstaina naisten pikamatkalla.

Päivitys kello 18.03: Lisätty urheilijoiden kommentit

Lue myös:

Olympiatason ampumahiihtäjä Nastassia Kinnunen sai Suomen maajoukkueen edustusoikeuden IBU:lta: kilpailee Saksassa jo torstaina – ”Mielenkiinnolla odotan, mikä on taso”

Tämän viikon maailmancup-näyttämö on saanut Kaisa Mäkäräisenkin turhautumaan – "Urheilijat ovat jopa puhuneet, pitäisikö siellä ollenkaan hiihtää kisoja"

Suosittelemme sinulle