Hyppää sisältöön

Lola Odusoga ei puhu kehopositiivisuudesta, koska ei pidä sanasta: "Itse olen puhunut aina suvaitsevaisuudesta kaikilla osa-alueilla"

Lola Odusogan menestyksekkäästä missivuodesta tulee kuluneeksi 25 vuotta.

Lola Odusoga ei pidä kehopositiivisuus sanasta, vaikka itse asia on hänestä tärkeä
Lola Odusoga ei pidä kehopositiivisuus sanasta, vaikka itse asia on hänestä tärkeä
Niina Honka

Lola Odusogalla on tänä vuonna juhlavuosi: elämän mullistaneesta missivuodesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta.

Vuonna 1996 Odusoga valittiin Miss Suomeksi. Samana vuonna hän sijoittui Miss Universum -kisoissa kolmanneksi.

Yhteydenpito vuosien takaisten kansainvälisten kilpakumppaneiden kanssa kisojen jälkeen ei ollut tuolloin helppoa, kaiken kattava nettiaika oli vasta tulossa.

Viime aikoina tuolloin Miss Universum -kisoihin osallistuneet naiset ovat kuitenkin olleet jälleen yhteydessä toisiinsa. Viime keväänä naiset järjestivät jopa yhteisen videopuhelun, johon osallistui viitisenkymmentä kilpakumppania.

Tavoitteena on myös tavata.

– Jos vain tilanne suo, tarkoituksena olisi kokoontua yhdessä Las Vegasiin kun kisoista tulee 25 vuotta. Nyt on siis pidetty aika tiiviistikin yhteyttä, Odusoga kertoo.

Lolalle meikittömyys ei ole mikään ongelma

Lola Odusoga on ollut monien tapahtumien ja televisio-ohjelmien juontaja, mutta viime vuosina hän on hakeutunut työskentelemään myös monien televisiotuotantojen taustalle.

Yksi näistä on Yle Areenasta löytyvä Sinkut paljaana- realitysarja, johon hän oli tekemässä castingia eli roolitusta ohjelman tuotannon alkuvaiheessa.

Ohjelmassa nostetaan esiin nuorten naisten kokemia ulkonäköpaineita. Erityisesti meikittömänä oleminen on sarjassa esiintyville naisille hyvin vaikeaa.

Odusoga kertoo tunnistavansa naisten kokemat ulkonäköpaineet, jotka alkavat monilla jo nuorena. Hänen mukaansa taustalla on paine siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat siitä, miltä sinun kuuluu näyttää.

Hänelle itselleen esimerkiksi meikittömänä oleminen ei ole kuitenkaan ollut koskaan vaikeaa. Jo kilpatanssiaikoina esimerkiksi meikki liittyi esiintymiseen, muulloin oltiin ilman meikkiä.

– Moni voisi ajatella, että kun on kisannut missikisoissa ulkonäöstä, niin totta kai peilaat koko ajan itseäsi ja mietit huulipunan väriä. Mutta itse olen esiintyjä ja kaikki meikkaaminen on aina liittynyt esiintymiseen ja esitykseen.

Viime aikoina Odusoga on puhunut paljon sosiaalisen median kanavillaan siitä, miten kaikkien pitäisi hyväksyä oma kehonsa ja toisten kehot sellaisena kuin ne ovat.

Mikään kehopositiivisuuden sanansaattaja hän ei kuitenkaan sano olevansa. Itse asia on hänestä hyvä ja tärkeä, mutta sille annetusta sanasta hän ei pidä. Suvaitsevaisuudesta hän sanoo puhuneensa aina ja se on aina kattanut myös tämän asian.

– Ihmiset tarttuu siihen sanaan, katsomatta yhtään mikä se ajatus on. Heti kun se sana [kehopositiivisuus] mainitaan, ajatellaan, että sinä siinä nyt etuoikeutat omat läskisi tai jotain vastaavaa. Se ikään kuin aina käännetään jotenkin henkilöön itseensä kohdistuvaksi jutuksi. Itse olen aina puhunut suvaitsevaisuuden puolesta kaikilla osa-alueilla.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Lola Odusoga Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Suosittelemme sinulle