Hyppää sisältöön

Mielettömän NHL-avauksen pelannut Patrik Laine pudotti hanskat – otti kaukalopoliisin roolin: "Jos meidän huippupelaajaa murjotaan, jonkun pitää mennä hätiin"

Patrik Laine sai tappelustaan vain kahden minuutin jäähyn. Jos hän olisi saanut nahistelustaan viisiminuuttisen, olisi hän kirjannut Gordie Howe -hattutempun.

Patrik Laine ratkaisi ottelun jatkoajalla. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen kausi sai unelma-alun, kun suomalainen kirjasi tehot 2+1 Jetsin voitokkaasta avauspelistä. Laine iski joukkueensa avausmaalin tarkalla laukauksella, antoi namupassin 3–3-tasoitukseen ja ratkaisi kotiottelun Calgary Flamesia vastaan jatkoajalla. Laine valittiin kamppailun parhaaksi pelaajaksi.

Onnistumiset tekivät varmasti hyvää Laineen itseluottamukselle, sillä viime viikolla Laine, 22, esiintyi kanadalaismedian edessä jännittyneenä ja vakavana. Pohjois-Amerikassa on jo pitkään puhuttu suomalaishyökkääjän ja seuran huonoista väleistä.

Laine oli kuitenkin hyvin vaatimaton Calgary-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kolme tehopistettä eivät aina kerro koko totuutta – minulla on vielä paljon asioita, joita minun pitää parantaa. Siellä oli pari tilannetta, joissa nukuin.

Syöttöpisteensä Laine kirjasi ylivoimalla, kun hän alusti Kyle Connorin ylivoimamaalin. Connor pääsi laukomaan suoraan Laineen hienosta poikittaissyötöstä.

– Olen aina ollut myös syöttäjä, mutta ihmiset ovat kiinnittäneet enemmän huomiota laukaukseeni. Syöttötaitoni on ikään kuin unohdettu. En ole kiinnittänyt siihen mitään erityistä huomiota ennen kauden alkua. Sain kyllä hyviä vinkkejä Aleksander Barkovilta, jonka kanssa harjoittelin kesällä.

Laineen voitto-osuma oli näyttävä, kun suomalaistähti polki omalta maalilta aina vastustajan maalille ja niittaisi ratkaisun. Laine olisi voinut myös syöttää tilanteessa, mutta hän päätti laukoa.

– Yritin vain viedä kiekon mahdollisimman nopeasti ylös. Tiesin heti, että aion laukoa. Olin siinä vähän hidas, mutta onneksi sain lauottua.

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tämä oli hyvä alku kaverille, joka pelaa ykkösylivoimassa ja saa paljon vastuuta, yli 16 minuuttia jääaikaa kirjannut Laine summasi.

Laine tiputti hanskat

Laine myös tappeli ottelussa, kun hän nahisteli Matthew Tkachukin kanssa. Flamesin Noah Hanifin murjoi poikittaisella maillalla Connorin jäähyn arvoisesti laitaa vasten kulmassa ja Laine riensi hätiin pillin jo soitua. Laineen tönittyä Hanifinia, tuli Tkachuk haastamaan riitaa suomalaisen kanssa. Hanifin ja molemmat tappelupukarit saivat kahden minuutin jäähyt.

– Tilanne näytti vaaralliselta. Jos meidän huippupelaajaa murjotaan tuolla, niin jonkun pitää mennä hätiin. Ei sillä ole väliä, ketä murjotaan, sillä joukkuekavereiden pitää auttaa toisiaan. Minua on puolustettu tässä vuosien varrella ja nyt oli minun vuoroni auttaa. Tilanne oli ihan normaali.

Maalia, maalisyöttöä ja tappelua kutsutaan NHL:ssä Gordie Howe -hattutempuksi.

– Harmittaa, sillä jos olisin saanut tilanteesta viisiminuuttisen tappelemisesta, niin se olisi ollut Gordie Howe -hattutemppu. Onhan se vähän noloa, että saan vain kahden minuutin jäähyn sen kerran, kun tiputan hanskat, Laine letkautti.

– En ole kaveri, joka tappelee paljon. Pysyn mieluummin jäällä ja kannan korteni kekoon sitä kautta. Kunnioitan kavereita, jotka tekevät sitä ammatikseen, mutta minä en ole siinä kovin hyvä.

Laine on tehnyt lujasti töitä ennen kauden alkua.

– Patrik on tehnyt kahden viikon aikana täällä enemmän töitä kuin koskaan aiemmin tässä vaiheessa kautta. Hän haluaa olla vahvempi, nopeampi ja kypsempi, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice totesi.

Lue myös:

Jatkoaikaratkaisijaksi noussut Patrik Laine avasi kautensa tehokkaasti – iski kaksi maalia ja antoi namupassin

Itseään piiskaava Aleksander Barkov on kyllästynyt Floridan vaisuun menestykseen NHL:ssä – "Sanon suoraan, enkä valehtele tässä asiassa"

Patrik Lainetta läheltä seuraavat toimittajat kertovat Yle Urheilulle, kuinka Winnipeg Jets asetti suomalaistähden vaikeaan tilanteeseen – välit seurajohtoon tulehtuneet pahasti

Kommentti: Patrik Laineen lähtö Winnipegistä on vain ajan kysymys

Suosittelemme sinulle