Hyppää sisältöön

Kymenlaakson junapilotti palkittiin maakunnan vuoden 2020 parhaana ympäristötekona – tunnustuksen tavoitteena tuoda ympäristötyötä näkyväksi

Vuoden paras ympäristöteko valittiin Kymenlaaksossa ensimmäistä kertaa. Jatkossa tunnustus jaetaan vuosittain.

Lähijuna Kouvolan rautatieasemalla
Kotkan ja Kouvolan välisten junavuorojen asiakaslähtöisyyttä on parannettu. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Juulia Tillaeus

Kymenlaakson junapilotti on valittu maakunnan vuoden 2020 parhaaksi ympäristöteoksi.

Junapilotin myötä on lisätty ja parannettu Kotkan ja Kouvolan välisten junavuorojen asiakaslähtöisyyttä sekä otettu käyttöön joukkoliikenteen yhteislippu, jolla voi matkustaa kaupunkien paikallisliikenteissä ja lähijunilla. Pilotissa on myös tuotu kaupunkipyöriä esiin osana kestäviä matkaketjuja.

Lisää aiheesta: Lisää parannuksia Kouvolan ja Kotkan väliseen liikenteeseen: junalla ja bussilla voi pian matkustaa yhdellä lipulla

Junapilotissa ovat mukana Kouvolan ja Kotkan kaupungit, Kymenlaakson liitto, VR, Väylävirasto, Waltti-järjestelmää ylläpitävä TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Kymenlaakson paras ympäristöteko -tunnustuksen tavoitteena on tuoda näkyväksi maakunnassa tehtävää, monipuolista ympäristötyötä. Tunnustukset myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja voittaja valitaan jatkossa vuosittain.

Voittajan ja kunniamainintojen saajat valitsi Kymenlaakson ympäristöpoliittinen neuvottelukunta, jossa on kuntien, alueellisten ja valtion viranomaisten, järjestöjen, kehittämisyhtiöiden ja maakuntahallituksen edustajia.

Kunniamaininnat neuvottelukunta myönsi Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuksen sekä Kotkan kaupungin Otsonkallion päiväkodin ja Otsolan koulun esiopetuksen pitkäjänteiselle, kattavalle sekä lapsia ja nuoria osallistavalle ympäristökasvatustyölle.

Ehdolla tunnustuksen saajaksi oli yhteensä 20 tekoa, jotka liittyivät esimerkiksi kiertotalouteen, kierrätykseen, luontomatkailuun ja Itämereen.

Lue lisää:

Junaliikennettä Kouvolan ja Kotkan välillä halutaan parantaa – Kymenlaakso pyrkii mukaan liikenne- ja viestintäministeriön kokeiluun

Suosittelemme sinulle