Hyppää sisältöön

Harvinainen uutinen: Mänttään tulee uusi paperikone, joka tekee entistä pehmeämpää vessapaperia

Metsä Tissue investoi uuteen pehmopaperikoneeseen.

tehdas
Metsä Tissue uusii Mäntän tehtaan paperikoneen. Kuva: Metsä Tissue
Anu Leena Koskinen

Metsä Tissue investoi Mäntän tehtaaseen uusimalla sen pehmopaperikoneen. Uutista voi pitää harvinaisena nykyään, koska metsätehtaat ovat sulkeneet koneitaan viime vuosina.

Paperikoneen uusinnan toimittajaksi on valittu Valmet Oyj.

Uudistuksen myötä tehtaan energia- ja tuotantotehokkuus paranevat olennaisesti ja tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa. Käyttäjät saavat samalla entistä pehmeämpää vessapaperia.

– Paperikoneen uudistamisen myötä kuluttajat saavat entistä pehmeämpää ja lujempaa paperia, jonka valmistukseen tarvittavan energian määrä on huomattavasti aiempaa pienempi. Tämä alentaa hiilidioksidipäästöjä kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti, Mäntän tehtaanjohtaja Kari Karttunen sanoo.

Investoinnin avulla energiankulutus laskee noin 15 prosenttia tuotettua paperitonnia kohden. Tämä johtaa myös pienempiin hiilidioksidipäästöihin. Metsä Tissue on sitoutunut muuttamaan tehtaansa fossiilittomiksi vuoteen 2030 mennessä.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa. Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistetaan Serla-, Lambi- ja Katrin-pehmopaperituotteita ja asiakkaiden omia tuotemerkkejä sekä SAGA voi- ja leivinpaperituotteita. Tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa.

Vuonna 2019 Metsä Tissuen liikevaihto oli miljardi euroa ja se työllistää 2 500 henkilöä.

Suosittelemme sinulle