Hyppää sisältöön

Ruotsalaiselta tähtipakilta täystyrmäys Valko-Venäjän MM-kisoille – kommentoi Aftonbladetille: "En missään nimessä aio pelata"

Erik Gustafssonin mielestä urheilua ei pitäisi käyttää vääriin tarkoituksiin.

Erik Gustafsson (vas.) toimi Ruotsin joukkueen varakapteenina Pyeongchangin olympialaisissa. Kuva: EPA

Jääkiekon MM-kisojen järjestäminen Valko-Venäjällä on herättänyt kiivasta keskustelua, mutta pelaajat ovat olleet kohtuullisen hiljaa. Nyt Ruotsin SHL:ssä pelaavan Luulajan kapteeni Erik Gustafsson kertoo Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun), ettei hän aio pelata Valko-Venäjällä, jos MM-kisat siellä järjestetään.

– En missään nimessä aio pelata Valko-Venäjällä MM-kisoissa. Minun mielestäni se ei ole ok, hän totesi lehdelle.

32-vuotias Gustafsson on yksi SHL:n parhaista puolustajista ja hän on edustanut Ruotsia kolmessa MM-turnauksessa sekä vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa. Vuonna 2013 Gustafsson juhli Ruotsin joukkueen kanssa maailmanmestaruutta.

Gustafsson on kieltäytynyt MM-kisoista aiemminkin perhesyihin vedoten, mutta hän on tällä kaudella kertonut pelaavansa mielellään maajoukkueessa ja olevansa ylpeä, jos saisi yhä kantaa maajoukkuepaitaa päällään.

Valko-Venäjän MM-kilpailut ovat kuitenkin Gustafssonille piikki lihassa, sillä hän aikoo boikotoida kisoja.

– Jos kisat pelataan siellä ja minut valitaan joukkueeseen, sanon ei kiitos, hän vakuutti ja kertoi miettineensä asiaa paljon.

– Kun olin urani alussa, keskityin enimmäkseen urheiluun ja itseeni. Kun ikää tulee lisää, näkee myös isomman kuvan siitä, mikä on tärkeää.

Gustafssonin mukaan ikä on tuonut hänelle tärkeää oppia ja kokemusta. Hänen mielestään niin sanottu sportwashing, jolloin etenkin ihmisoikeuksia polkeva maa järjestää suuret urheilukisat pönkittääkseen mainettaan, on väärin.

– Urheilulla on uskomaton voima maailmassa ja minun mielestäni sitä ei pitäisi käyttää vääriin tarkoituksiin, Gustafsson sanoi.

Pyoengchangin olympialaisissa Ruotsin joukkueen varakapteenina toiminut Gustafsson on pelannut urallaan 91 NHL-ottelua ja 154 KHL-ottelua.

Lue myös:

Rene Fasel selvitti sveitsiläismedialle tapaamistaan Lukašenkan kanssa, myönsi leikkineensä tulella halailullaan: "Se näytti hieman tyhmältä"

Valko-Venäjälle etsitään korvaajaa jääkiekon MM-kisojen isännäksi: Suomella olisi valmiudet järjestää kisat, mutta se on tuskin vaihtoehto – "Talouspuoleen liittyy kysymyksiä"

Rene Fasel tyrmistyi, kun halailukuvat Lukašenkan kanssa päätyivät julkisuuteen – Kalervo Kummolan mukaan MM-kisat siirtymässä pois Valko-Venäjältä

Kummola: Fasel kertoo IIHF:lle Lukašenka-tapaamisensa tuloksista myöhään tiistaina

Ulkoministeri Haavisto otti voimakkaasti kantaa Valko-Venäjän MM-kisoihin: "Presidentti käyttää sitä oman kilpensä kiillottamiseen" – kehuu Kalervo Kummolan toimintaa

Pääministeri Sanna Marin otti kantaa jääkiekon MM-kisojen kohtaloon: "Kisoja ei pitäisi järjestää Valko-Venäjällä"

Suosittelemme sinulle