Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Eduskunta selvittää, onko Juha Sipilään kohdistuneen hyökkäyksen videotallenne Pikkuparlamentin valvontakamerasta

Iltalehden mukaan myös poliisi on kiinnostunut Sipilä-videon päätymisestä julkisuuteen.

MTV uutisten uutinen Sipilään kohdistuneesta välikohtauksesta
MTV uutiset julkaisi videon Juha Sipilään kohdistuneesta pahoinpitelystä. Kuva: MTV uutiset, Petteri Sopanen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunta ryhtyy huomenna selvittämään, miten kansanedustaja, ex-pääministeri Juha Sipilään (kesk.) kohdistunutta hyökkäystä koskeva videotallenne päätyi julkisuuteen.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio ei pysty varmuudella sanomaan, onko MTV:n uutisten perjantaina julkaisema videomateriaali Pikkuparlamentin valvontakamerasta.

– Sitä täytyy verrata, mutta kyllä se tietysti vähän niin kuin samasta kuvakulmasta näyttäisi olevan. Kyllä se selvittää pitää, Rauhio sanoo STT:lle.

– Sehän on sinne (Mannerheimintien) risteyksen suuntaan, niin kuin se olisi Pikkuparlamentin suunnasta otettu.

MTV:n haltuunsa saamilla kahdella videolla näkyy, miten epäilty lähtee sananvaihdon jälkeen seuraamaan Sipilää ja tönäisee tätä takaapäin. Sipilä horjahtaa ja pysähtyy, minkä jälkeen epäilty lähtee vielä uudelleen seuraamaan häntä. Etäältä kuvatuista videoista ei erotu yksityiskohtia.

Välikohtaus tapahtui suojatiellä Arkadiankadulla lähellä eduskuntaa torstaina 7. tammikuuta. Poliisi on kertonut tutkivansa tapahtumia epäiltynä pahoinpitelynä.

Turvallisuusosasto vertaa videoita

Rauhion mukaan eduskunnan turvallisuusosasto vertaa MTV:n julkaisemaa videomateriaalia Pikkuparlamentin valvontakamerakuviin.

– Jos se tallenne on samanlainen kuin mitä meiltä tulee, sitten täytyy miettiä, onko se mennyt meiltä paitsi esitutkintaa tekevälle poliisille myös julkisuuteen.

Eduskunnan järjestelmistä pitäisi Rauhion mukaan näkyä, ketkä valvontakameroiden tallenteita ovat käsitelleet. Rauhion mukaan asiassa ei kuitenkaan pidä hätäillä. Hänen mukaansa useampi virkamies on voinut katsoa videotallenteita.

– Jos tällainen asia tulee esille, täytyyhän se tallenteiden arkisto penkoa ja katsoa, onko se siellä. Siitä, jos joku on sitä katsonut kerran tai viisi kertaa, ei vielä pidä mennä tekemään mitään johtopäätöksiä.

Asiasta aiemmin uutisoineen Iltalehden mukaan myös poliisi on kiinnostunut Sipilä-videon päätymisestä julkisuuteen. Poliisin tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo kertoi Iltalehdelle, ettei hänellä ole käsitystä siitä, mistä MTV on videon saanut.

STT ei ole tavoittanut Vuorisaloa kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

MTV Uutiset: Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys tallentui videolle

Ex-pääministeri Juha Sipilään käytiin käsiksi eduskunnan edustalla, poliisi tutkii – Sipilä MTV:lle: Kimppuuni käytiin nyrkein

Suosittelemme sinulle