Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Markkanen johdatti 29 pisteellään Bullsin voittoon – neljän ottelun tappioputki katkesi Dallasin kustannuksella

Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies, kun Chicago kaatoi Luka Doncicin tähdittämän Dallasin.

Lauri Markkanen
Lauri Markkanen oli Dallasissa mainiossa vireessä. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Chicago Bulls katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa koripalloliiga NBA:ssa, kun se haki vierasvoiton Dallas Mavericksista sunnuntai-iltana.

Bullsin suomalaistähti Lauri Markkanen pelasi ottelussa vajaat 33 minuuttia ja johdatti väkevällä esiintymisellään joukkueensa voittoon pistein 117–101. Markkanen kirjautti ottelussa 29 pistettä, 10 levypalloa ja kolme koriin johtanutta syöttöä. Kahdeksasta vapaaheitostaan Markkanen upotti seitsemän.

Markkanen upotti pelitilanneheitot sisään saldolla 10/19. Seitsemästä kolmen pisteen yrityksestä sisään meni vain kaksi. Vapaaheittoviivalla suomalaisen saldo oli 7/8. Suomalaistähti oli eniten peliaikaa saanut Bulls-pelaaja.

Markkanen oli joukkueensa selvästi paras pistemies. Toiseksi eniten pisteitä nikkaroi Garrett Temple, joka pussitti 21 pistettä. Dallasin slovenialaisjyrä Luka Doncic ahkeroi 36 pistettä, 16 levypalloa ja 15 koriin johtanutta syöttöä.

– Heitot menivät vähän vajaaksi ja yritin saada jalat alleni. Kuntopuolella tuntui hyvältä. Kolmannella neljänneksellä oli pätkä, jolloin tulin vaihdosta ja tuntui, että jo 20 sekunnin jälkeen oli puhki. Jos ei ota tuota pätkää huomioon, niin tuntui hyvältä, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Vajaa kuukausi sitten alkanut kausi on ollut Bullsille haastava, sillä se on hävinnyt otteluistaan kahdeksan ja voittanut neljä. Markkanen oli vuoden alussa sivussa peräti seitsemän ottelua altistuttuaan koronavirukselle. Dallas-ottelu oli Markkasen toinen peli reilun parin viikon tauon jälkeen.

Bulls on ottanut kauden kaikki neljä voittoaan vierasparketilla. Se kohtaa seuraavaksi Houston Rocketsin kotikentällään varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös:

Lauri Markkanen palasi ja heitti 16 pistettä – "Pari kertaa olin aika puhki"

Seitsemän peliä huilannut Markkanen palasi Bullsin harjoituksiin – odotti soittoa, jota onneksi ei tullut

Markkasen Chicagon seuraava peli siirretty

Korona-altistukset rasitteena NBA:ssa – Miami ei saanut tarpeeksi pelaajia kentälle, Markkanen edelleen sivussa Chicagon peleistä

Suosittelemme