Hyppää sisältöön

Kajaanin perheneuvonnassa ruuhkaa – vapaaehtoisia koulutetaan tekemään ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä

Kajaanin seurakunnan kampanja on suunnattu pariskunnille, joilla ei ole akuuttia kriisiä parisuhteessaan.

Vapaaehtoisten kanssa käytävät keskustelut ovat pysähtymispaikkoja parisuhteen äärelle, kertoo Kajaanin seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Aune Hiltunen. Kuva: Antti Tauriainen / Yle
Tiia Korhonen

Kajaanissa etsitään parhaillaan vapaaehtoisia tekemään ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä.

Tällä hetkellä parisuhteen vaikeuksiin haetaan paljon apua, eikä Kajaanin seurakunnan perheneuvonnassa pystytä vastaamaan kaikkeen kysyntään. Usein apua haetaan vasta sitten, kun eropohdinnat tulevat mieleen.

– Perheneuvonnassa tehdään korjaavaa parisuhdetyötä, ja tällä hetkellä pystymme lupaamaan ensimmäisen käyntiajan noin pari kuukauden päähän. Ennaltaehkäisyyn ei ole ollut juurikaan aikaa, kertoo Kajaanin seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, perheneuvoja Aune Hiltunen.

Kajaanin perheneuvonnan Halataan -kampanjassa koulutetut vapaaehtoiset keskustelevat pariskuntien kanssa, jolloin he voivat saada työkaluja parisuhteensa hyvinvointiin.

– Keskustelut ovat pysähtymispaikkoja parisuhteen äärelle. Pariskunnat voivat miettiä, missä suhteessa mennään, mitkä ovat sen haasteita ja vahvuuksia. Tavoitteena on, että vaikeuksia ei pääsisi syntymään, kun asioiden äärelle pysähdytään ajoissa.

Malli vapaaehtoisten tekemästä ennaltaehkäisevästä parisuhdetyöstä sai alkunsa pari vuotta sitten Pirkanmaalta, Kangasalan seurakunnasta. Tarkoituksena on, että malli leviää ympäri maan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle