Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Syyttäjä vaatii elinkautista miehensä polttaneelle naiselle – yritti vastaavaa myös vuosia aikaisemmin

Syyttäjän mukaan nainen tappoi miehen viime elokuussa polttamalla hänen omakotitalonsa Somerolla. Vuonna 2013 hän sytytti miehensä petivaatteet palamaan miehen nukkuessa.

Turun oikeustalon julkisivu.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta Somerolla viime elokuussa tapahtuneesta henkirikoksesta. Rikosnimikkeenä on murha.

Syytetty nainen oli syyttäjän mukaan sytyttänyt uhrin omakotitalon palavilla nesteillä.

Syyttäjän mukaan uhri, talossa sisällä ollut mies, oli syttymishetkellä ollut makaamassa sängyssä miltei alastomana. Hän oli nauttinut alkoholia samana päivänä ja lisäksi hän tarvitsi liikkumiseen kyynärsauvoja. Syytetty oli syyttäjän mukaan tietoinen miehen tilasta.

Uhri oli havahtunut paloon ja päässyt poistumaan palavasta talosta. Hän ehti kuitenkin saada palossa vaikea-asteisia palovammoja ja menehtyi myöhemmin samana päivänä sairaalassa.

Nainen saa syytteen myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Nainen oli uhannut poliisiautossa lähellään ollutta poliisia tupakansytyttimellä ja sanonut polttavansa tämän. Poliisi sai sytyttimen naiselta pois.

Myöhemmin nainen uhkasi poliisia rikoksella olosuhteissa, joissa poliisilla on ollut syytä pelätä oman turvallisuutensa tai omaisuutensa puolesta.

Vastaava teko taustalla myös aikaisemmin

Syytetty nainen on epäiltynä myös vuonna 2013 tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Nainen oli syyttäjän mukaan sytyttänyt sängyssä makaamassa olleen uhrin petivaatteet, tämän olleessa nukkumassa sängyllään.

Tällöin uhri oli herännyt siihen, että hänen jalkansa olivat tulessa. Uhrin verryttelyhousut olivat palaneet hänen jalkoihinsa kiinni.

Uhri oli tällöin sama, kuin viime elokuussa menehtynyt mies.

Suosittelemme sinulle