Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Facebook palautti poistamansa sovittelujournalistien ryhmän

Yhdistystili ja sen kuuden ylläpitäjän henkilökohtaiset profiilit palautuivat käyttöön tiistaina.

Facebookin peukku-logo.
Tilit poistettiin ilman ennakkovaroitusta tai perusteluja lauantaina 9. tammikuuta. Kuvituskuva. Kuva: Josh Edelson / AFP
Riikka Kajander
Avaa Yle-sovelluksessa

Facebook on palauttanut poistamansa Sovittelujournalistit – Sopiva ry:n Facebook-sivun. Somejätti poisti sivun ja kuuden ylläpitäjän henkilökohtaiset profiilit tammikuun alussa ilman ennakkovaroitusta.

Sopiva ry kertoo, että Facebook palautti tilit tiistaina ja pahoitteli poistamisesta aiheutunutta vaivaa. Yhtiön edustajan mukaan kyseessä oli ollut tekoälyvetoisen automaattimoderoinnin virhe.

Sopivan puheenjohtaja, Helsingin yliopiston viestinnän tutkija Mikko Hautakangas epäili tilin poistamisen syyksi ilmoituksen, jossa kerrottiin tulevasta lukupiiristä. Sen aiheena olivat salaliittoteoriat.

– Osallistujia kehotettiin lukemaan etukäteen tiettyjä tekstejä, ja yhden otsikko sisälsi sanan Qanon. Sen mainitseminen on saattanut tulla tunnistetuksi automaattisesti ja johtaa poistamiseen, Hautakangas arveli aiemmin.

Lue lisää:

Facebook poisti sovittelujournalistien ryhmän – samalla hävisivät kuuden ylläpitäjän profiilit

Facebook sulki useiden johtavien ugandalaispoliitikkojen tilejä –Yrittivät vaikuttaa vaalitulokseen väärenneteyillä tileillä

Trumpin potkiminen somesta oli PR-temppu, jolla on vaikutuksia sinunkin internetiisi – 6 asiaa jotka sinun pitää tietää

Suosittelemme