Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rukajärvi niukasti ulos maailmancupin finaalista – "En ollut ihan liekeissä"

Enni Rukajärvi sijoittui slopestylen maailmancupisssa 11:nneksi, kun kymmenen parasta jatkoi finaaliin.

Enni Rukajärvi kuvassa
Kuva: AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Sveitsin Laaxissa slopestylen maailmancupin semifinaaleissa Enni Rukajärvi aloitti ensimmäisen laskunsa vahvasti. Reilit menivät hienosti päälle, ja hyppyreistäkin temput onnistuivat viimeistä lukuun ottamatta, jossa vauhdin virhearvion vuoksi Rukajärvi kaatui. Toisen laskunsa hän sai pystyyn, mutta pienet haparoinnit tiputtivat pisteitä.

– Päivä oli ihan ok. Ei mikään paras kuitenkaan. Molemmissa laskuissa oli pientä haparointia. En ollut ihan liekeissä. Ainahan sitä haluaisi laskea siten, että olisi itse tyytyväinen, ja kun niin ei käynyt niin vähän ärsyttää, kommentoi Rukajärvi.

Myöskään päävalmentaja Antti Koskinen ei riemusta hihkunut.

– Harmittaa vietävästi. Kismittää, ettei Ennille irronnut jatkopaikkaa tänään. Ratahan on ollut sillä tavalla haastava, etenkin naisille, ettei vauhteja ole lumisateen vuoksi saanut oikein mihinkään. Se näkyi kisassa, ettei oikein kukaan ollut päässyt kunnolla harjoittelemaan.

– Hyppyrit Ennillä meni hienosti, mutta ihan pienet haparoinnit muualla radalla kostautui pisteissä. Nykypäivänä vaadittaisiin täysin kliininen lasku jatkopaikkaan, ja sellaista ei tällä kertaa saatu. Näillä näkymin ainut kisa kalenterissa on Tshekin maailmancup maaliskuussa, joten jäämme hengitystä pidätellen seuraamaan, kisataanko se vai ei, tuumi Koskinen.

Naisten semifinaalit voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson. Miesten paras oli Sveitsin Moritz Boll.

Suosittelemme