Hyppää sisältöön

Tampereen rantatunnelin nopeusvalvonta saatiin viimein käyttöön – poliisitarkastaja: "Hyvälaatuisia kuvia on tullut"

Tunnelin nopeusvalvontakamerat ovat uutta tutkatekniikkaa. Ajonopeuksien lisäksi valvotaan matkapuhelimen käyttöä ajon aikana ja turvavyön käyttöä.

Nopeusvalvontakamera Tampereen rantatunnelin suulla.
Rantatunnelin suulla olevat nopeusvalvontakamerat pystyvät valvomaan liikennettä pitemmältä matkalta kuin perinteiset kameratolpat. Kuva: Antti Eintola / Yle
Heli Mansikka

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kertoo, että asennukset rantatunnelin luona on saatu tehtyä ja kamerat ovat nyt päällä.

– Jokaisessa tolpassa on kamera, Ihalainen naurahtaa.

Alun perin tunneliin kaavailtiin keskinopeusvalvontaa, mutta nyt tunnelin jokaisella suuaukolla on tilannenopeutta mittaava kamera. Valvontapisteiden kohdalla on kuudenkympin nopeusrajoitus.

Ajonopeuksien lisäksi valvotaan matkapuhelimen käyttöä ajon aikana ja turvavyön käyttöä.

– Poliisihan ei toivo sieltä yhtään ainoaa juttua tulevaksi, Ihalainen sanoo.

Tunnelin kamerat ovat uudentyyppisiä. Niissä on tutkatekniikka, joka pystyy valvomaan aiempaa paremmin monikaistaisia teitä. Kameroiden asennus viivästyi hiukan.

– Kamera pystyy seuraamaan liikennettä jokaiselta kaistalta erikseen ja pidemmältäkin matkalta.

Kaikki tekniikka ei rantatunnelin luona ole käytössä. Uudentyyppiset kamerat helpottavat esimerkiksi liikennevalovalvontaa, jota tunnelissa ei tarvita.

Joko kamerat ovat välähtäneet?

– Kyllä semmoinen tieto on, että kamerat toimivat ja hyviä kuvia tulee, sen verran on tietoa. Uudesta kamerasta tulee todella teräviä, hyviä kuvia.

Lue myös: Suomen pisimpään maantietunneliin on sujahtanut jo 48 miljoonaa autoa – Liikennepäivystäjä: "Räikeät ylinopeudet ovat todella kova riski"

Uudet liikennekamerat ovat vähentäneet onnettomuuksia ja laskeneet autoilijoiden nopeuksiaia

Suosittelemme sinulle