Hyppää sisältöön

Tämä tiedetään isosta poliisioperaatiosta Virroilla: avoimia kysymyksiä on vielä paljon, järkyttyneessä kaupungissa hiljentymistilaisuus

Poliisi on ollut vaitonainen, eikä ole kertonut esimerkiksi epäillystä vielä mitään. Virtain kaupunki ja seurakunta järjestävät hiljentymistilaisuuden lauantaina.

poliisioperaatio virroilla
Poliisi sulki liikenteen Virtain ja Alavuden välillä torstaina. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Anu Leena Koskinen

Virroilla oli torstaina iso poliisioperaatio väkivallan teon takia. Useat poliisipartiot ja Karhu-ryhmä etsivät epäiltyä suuroperaatiossa, joka sulki teitä laajalla alueella pitkäksi aikaa.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen tapauksessa, eikä ole vastannut kysymyksiin.

Mitä tiedetään?

Iltapäivällä selvisi, että operaation taustalla on henkirikos. Poliisitehtävä sai alkunsa kello kahdeksan jälkeen hätäkeskukseen tehdystä puhelusta. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi tutkivansa asiaa henkirikoksena ja henkirikoksen yrityksenä.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin yksi on kuollut. Ylen tietojen mukaan teossa loukkaantui lisäksi alaikäinen lapsi.

Poliisi tiedotti asiasta Twitterissä ja vakuutti jo varhaisessa vaiheessa, ettei sivullisille ollut vaaraa.

Mitä ei tiedetä?

Henkirikoksen epäillystä poliisi ei ole tiedottanut mitään, mikä on varsin epätavallista.

Poliisi ei ole kertonut, onko epäilty elossa tai otettu kiinni tai miten hän tunsi uhrinsa.

Sitäkään ei ole kerrottu, joutuiko poliisi käyttämään operaatiossa voimaa vai sujuiko se rauhallisesti.

Lauantaina hiljentymistilaisuus

Virtain Liedenpohjan henkirikos on järkyttänyt Virtain kaupunginjohtajan Juha Viitasaaren mukaan koko paikkakuntaa ja tuonut suuren surun etenkin kyläyhteisöön.

Seurakunta ja kaupunki järjestävät lauantaina 23.1. hiljentymistilaisuuden tapahtumien johdosta. Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä kello 9.30. Se on katsottavissa tallenteena myös myöhemmin. Linkki verkkolähetykseen julkaistaan myöhemmin kaupungin ja seurakunnan verkkosivuilla.

Lauantaina on mahdollista myös jättää muistokynttilä Liedenpohjan hautausmaalla ja Virtain keskustan vanhalla hautausmaalla tälle varattuihin paikkoihin. Molemmissa on mahdollista myös keskustella seurakunnan ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.

Keskustelumahdollisuus on Liedenpohjan kirkossa kello 10–14 sekä Virtain kirkossa kelllo 14–18. Myös sunnuntain jumalanpalvelus toimitetaan ja lähetetään verkkolähetyksenä. Muistotapahtumissa pyydetään noudattamaan koronasuosituksia.

Lue lisää:

Yksi kuollut henkirikoksessa Virroilla, lapsi loukkaantunut, tekijän tilasta ei tietoa – poliisi etsi epäiltyä suuroperaatiossa, joka sulki teitä laajalla alueella

Suosittelemme sinulle