Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sami Välimäen valmentaja kertoo syyn, miksi peli ei kulkenut Abu Dhabissa: "Sami oli hyvillä mielin kaikesta huolimatta"

Timo Karvisen mukaan Abu Dhabin kenttä tuotti Sami Välimäelle vaikeuksia.

Sami Välimäki Abu Dhabi
Sami Välimäen kausi jatkuu tällä viikolla Dubaissa. Kuva: Ross Kinnaird/Getty Images
Jouko Vuolle,
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Ei tarvitse huolestua, Sami Välimäki on kunnossa. Näin vakuuttaa Yle Urheilulle Välimäen valmentaja Timo Karvinen.

Välimäen kauden avaus golfin Euroopan kiertueella Abu Dhabissa meni penkin alle viime viikon lopulla. Viime kauden päätteeksi Euroopan kiertueen Vuoden tulokkaaksi valittu Välimäki oli vasta 123. sijalla.

– Sami on ihan yhtä kovassa kuin viime kauden lopussa. Kaikki hyvin, Karvinen tiivistää.

Välimäen suurin ongelma Abu Dhabissa oli Karvisen mukaan avauslyöntipaikoilla, joista suomalainen ei osunut kunnolla väylille.

– Tehtävä muuttui mahdottomaksi, koska kyse oli pitkästä kentästä. Raffeilta ja esteiden takaa matkat olivat pitkiä. Siksi ei saatu tulosta aikaiseksi. Kenttä ei alun perinkään istunut silmään.

Karvinen kertoo, että Välimäki on saanut jo hyvin nollattua pettymyksen.

– Käänsimme katseet heti tulevaan, kun kisa oli ohi. Sami oli hyvillä mielin kaikesta huolimatta.

Hiljattain Suomen Urheilugaalassa palkittu Välimäki pääsee kentälle nopeasti, kun Eurooopan kiertue jatkuu Dubaissa tällä viikolla. Sen jälkeen kisapaikka vaihtuu Saudi-Arabiaan.

– Kehitys jatkuu nuorella pelaajalla eteenpäin. Hän tulee hyvin valmistautuneena tämän viikon turnaukseen, Karvinen sanoo.

Välimäki on tänään maanantaina julkaistulla tuoreella maailmanlistalla sijalla 69. Karvisen mukaan Major-turnauksien portit avautuvat, kun sijoitus on listalla 50. joukossa.

– Suuret turnaukset ovat tähtäimessä. Valmistaudumme seuraavalle tasolle siirtymistä. Tavoitteena on menestyä WGC-turnauksissa ja mahdollisesti Majoreissa, Karvinen alleviivaa.

Mikko Korhonen oli Abu Dhabissa paras suomalainen. Korhonen avasi Euroopan kiertueen kautensa 15. sijalla.

Lue myös:

Mikko Korhonen viidestoista Abu Dhabin golfissa – triplabogi pilasi loppukirin

Mikko Korhosella hyvä ensimmäinen kierros, kun Euroopan kiertue käynnistyi Abu Dhabissa – Sami Välimäellä puolestaan kehno päivä

Sami Välimäki huomaa eron aiempaan – "Itseään muita parempina pitävät pelaajat ovat huomanneet, että minäkin kuulun tänne"

Suosittelemme