Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Union Berlinin valmentaja tohkeissaan Joel Pohjanpalon paluusta – "On meidän klassinen jokerikortti"

Marraskuun lopussa Bulgariaa vastaan loukkaantunut Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo tekee paluun pelikentille ensi lauantaina.

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Berliiniläislehden mukaan nilkkaoperaatiosta hyvin toipunut Joel Pohjanpalo palaa Union Berlinin pelipaitaan tulevana lauantaina, jolloin viidentenä, viimeisessä europelipaikassa kiinni oleva Borussia Mönchengladbach vierailee Unionin pakeilla. Kotijoukkue on sarjassa kahdeksantena, eikä seuroille ole eroa kuin kolme pistettä.

Suomalaiskärki on harjoitellut nyt viikon verran hieman löysemmällä kaavalla joukkueensa mukana ja paiskinut sitäkin ennen rajusti hommia oltuaan yhdeksän viikkoa sivussa harjoituksista leikkauksensa jälkeen.

Vasta eilen sunnnutaina "Jolle" veti valmentajan mukaan kuitenkin ensimmäisen täysivauhtisen treenin joukkueensa kanssa.

Luotsi Urs Fischer vihjaa, että näillä näkymin Pohjanpalo on Unionin vahvuudessa mukana jo heti seuraavassa pelissä.

– Kaikki näytti hyvältä (sunnuntain harjoituksien perusteella). Kyllä hän on meidän klassinen jokerikortti Mönchengladbachia vastaan. Nyt ei ole syytä sille, etteikö hyökkääjä olisi miehistössä jo silloin mukana, Fischer kommentoi.

Pohjanpalo on ollut sivussa tällinsä vuoksi kaikkiaan yhdestätoista Bundesliigan ottelusta. Niistä peleistä Union Berlin voitti neljä, pelasi neljästi tasan ja hävisi kolme. Kaksi viimeisintä ottelua on päättynyt berliiniläisiltä kuitenkin tappioon.

Kun vielä vakiokärki Taiwo Awoniyi on pelannut neljä maalitonta ottelua putkeen, niin Bayer Leverkusenin suomalaisen lainapelaajan ilmestyminen Unionin vahvuuteen tuo maittavan lisävaihtoehdon valmennukselle.

Pohjanpalo ehti pelata syksyllä ennen loukkaantumistaan 255 minuuttia Bundesliigaa, joka vastaa alle kolmea täyttä ottelua. Niissä Pohjanpalo viimeisteli kaksi maalia. Union Berlin kohtaa tärkeän Mönchengladbach-mittelön (30.1.) jälkeen sarjan jumboryhmät, eli Mainzin (6.2.) vieraissa ja Schalken (13.2.) kotonaan.

Lue myös

Paluu lähenee! Joel Pohjanpalo mukana joukkueharjoituksissa: "Tuntuu upealta"

Nilkkaoperaatiossa käyneen Joel Pohjanpalon videoterveiset: "Ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa kävellä ihan normaalisti"

Joel Pohjanpalolta huojentavat terveiset – ehtii toipua nilkkamurtumasta EM-kisoihin: "Luu paranee sataprosenttisesti"

Union Berlin tiedotti huonon uutisen: Pohjanpalo nilkkaoperaatioon, edessä pitkä huili

Suosittelemme