Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Marko "Mörkö" Anttila jatkaa Jokereissa

Jokereissa viettämiensä vuosien aikana Marko Anttila on noussut Suomen maajoukkueen runkopelaajien joukkoon.

Mörkö marko anttila
Marko Anttila siirtyi Jokereihin kaudeksi 2016-17 Ruotsin SHL:stä. Kuva: Emil Hansson / AOP
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Marko "Mörkö" Anttila ja jääkiekon KHL-seura ovat sopineet ensi kauden kattavasta jatkosopimuksesta, joka sisältää myös option kaudesta 2022–23. Anttila pelaa Jokereissa nyt viidettä vuottaan ja on toiminut tällä kaudella joukkueen kapteenina.

– Kun tulin tänne viisi vuotta sitten, tavoitteena oli vakiinnuttaa paikka ja näyttää, että pystyy pelaamaan KHL:ssä. Kovaa työtä kehitys on tietysti vaatinut, ja itse olen ollut kiinnostunut, miten saa tästä lajiin vähän uniikista kropasta kaiken irti. Mieli on kirkas ja motivaatio kova vieläkin kehittyä, 203-senttinen Anttila kommentoi helsinkiläisjoukkueen tiedotteessa.

35-vuotias hyökkääjä on pelannut helsinkiläisseurassa 249 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 44+32=76 tehopistettä.

– Anttila on joukkueelle tärkeä pelaaja niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän johtaa joukkoja varmalla otteella pukukopissa ja on ollut erinomainen kapteeni Jokereille. Jäällä hän on iso pelaaja joukkueelle täysin kentällisin ja alivoimalla, ja tuo myös hyvin maalintekovoimaa rooliinsa nähden, Jokereiden GM Jari Kurri sanoi.

Jokereissa viettämiensä vuosien aikana Anttila on noussut Suomen maajoukkueen runkopelaajien joukkoon. Hän esiintyi Leijonissa talven 2018 olympialaisissa ja MM-kisoissa keväinä 2018 ja 2019. Jälkimmäisellä kerralla hän toimi Leijonien kapteenina maailmanmestaruuteen päättyneessä turnauksessa.

Lue myös:

Jokerit aloitti KHL-kotipelien sarjansa tappiolla – "Vastustaja oli tänään tappavan tehokas"

Jokereilta yllätys KHL:ssä – TsSKA kaatui Moskovassa

Suosittelemme