Hyppää sisältöön

Nyt puhuu Bolshunov! Maalialueella sikaillut venäläinen väittää NRK:lla rajua taklaustaan vahingoksi – "Halusin vain jutella"

Aleksandr Bolshunov kommentoi viikonlopun kohutilannetta Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Aleksander Bolshunov
Aleksandr Bolshunovin temppu nousi Salpausselän kisojen suurimmaksi puheenaiheeksi. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) katuvansa Joni Mäkeen sunnuntaina Salpausselällä kohdistunutta purkaustaan. Bolshunov menetti malttinsa viestin loppusuoralla, kun Mäki vaihtoi kaistaa hänen eteensä. Venäläinen yritti ensin huitaista Mäkeä sauvalla ja jyräsi sitten tämän yli maalialueella.

– Tietenkin kadun tilannetta. Ymmärrän, ettei ollut oikein tehdä niin. En tee niin uudestaan, Bolshunov sanoi.

Bolshunov ei ollut ennen NRK:n haastattelua antanut tilanteesta kommentteja yhdellekään medialle, ei edes venäläisille. NRK:lle hän vastaili kysymyksiin tiistaina Ruotsin Falunissa, jossa käydään viikonloppuna seuraavat maailmancupin kilpailut.

Vaikka Bolshunov katuu tekoaan, hän pitää sitä osin myös vahinkona.

– Kun ylitin maaliviivan, halusin puhua Mäen kanssa tapahtuneesta. Sukset olivat nopeat, ja kun yritin pysähtyä, sukseni kantit eivät pitäneet. Aikomukseni ei ollut taklata häntä, vaan halusin vain jutella, Bolshunov kertoi tulkkina toimineen valmentajan välityksellä.

– Mielestäni Mäki ei pelannut loppusuoralla reilua peliä. Hän blokkasi minut tarkoituksella, eikä se ollut reilua. Ajattelen yhä niin.

Joni Mäki Aleksandr Bolshunov
Katso dramaattisen miesten viestin lopputapahtumat kuvaa klikkaamalla!

Bolshunov kertoo hyväksyneensä hylkäyksensä, mutta ei edelleenkään ymmärrä, miksi Joni Mäkeä ei hylätty. Hän ei myöskään ole ollut tietoinen kilpakumppaniensa arvostelevista kommenteista.

– Tiedän itse miten koin tilanteen, ja pidän kiinni siitä, mitä itse tunnen. En halua tietää, mitä muut sanovat ja ajattelevat.

Bolshunov välitti maanantaina Mäelle anteeksipyyntönsä Venäjän hiihtoliiton kautta.

Lue myös:

Bolshunov esitti Joni Mäelle anteeksipyynnön

Salpausselän suomalaistuomari kertoo, miten Bolshunovin silmitön raivostuminen olisi voitu estää

"En halua enää nähdä tuollaista" – taklattu Joni Mäki palaa yksityiskohtaisesti kohutilanteeseen, josta saattaa tulla Bolshunoville vielä kilpailukieltoa

Joni Mäen kädestä ei löytynyt murtumaa – päävalmentaja hyvillään MM-mitalitaistelun kannalta tärkeästä uutisesta

Bolshunovista rikosilmoitus Hämeen poliisille – Mäki ei ryhdy toimenpiteisiin

"Venäläislehdessä ladattiin ihan suoraan, että Bolshunovin käytös oli häpeällistä ja siitä pitäisi rangaista" – Jälkihiki pui Bolshunovin törkytemppua

Kommentti: Aleksandr Bolshunov loukkasi vastustajan koskemattomuutta ennennäkemättömällä tavalla, mutta suurin farssi koettiin vasta myöhemmin

Norjalaiset järkyttyivät Aleksandr Bolshunovin törkytempusta Suomi-tappion jälkeen: "Olen täysin shokissa"

Katso täysi mälli! Venäjän supertähti jyräsi Suomen hiihtosankarin – Sami Jauhojärvi tulistui uskomattomasta törkytempusta: "Hylkäyksen paikka"

Suosittelemme sinulle