Hyppää sisältöön

Kainuun keskussairaalassa todettiin potilaalla korona – tartunta löytyi Oulun yliopistollisesta sairaalasta siirretyltä

Varotoimena yksi hoitaja ja kolme potilasta sekä kaksi potilaskuljetukseen liittyvää henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kainuun keskussairaalasta on löytynyt koronatartunta potilaalta. Arkistokuva. Kuva: Antti Tauriainen / Yle

Kainuun keskussairaalan vaativan kuntoutuksen potilaalta on löytynyt koronatartunta. Koronatartunta löytyi Kainuun keskussairaalaan Oulun yliopistollisesta sairaalasta siirretyltä ihmiseltä.

Potilaat ohjattiin ennen puolta päivää omiin huoneisiinsa. He eivät saaneet poistua osastolta ja ruokailu tapahtui omissa huoneissa.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan Kainuun keskussairaalasta on informoitu OYS:n osastoa, he ovat ohjeistaneet omaa henkilöstöä asiaan liittyen. Vaativan kuntoutuksen osastolla jatkuu normaali toiminta varotoimet huomioiden.

Sairastunut on ollut 26.1. alkaen KAKS:lla jatkohoidossa vaativan kuntoutuksen osastolla. Oireiden ilmaantumisen jälkeen hänet todettu koronatestissä positiiviseksi. Potilas on eristyksessä omassa hoitohuoneessa.

Tartunnanjäljitys on parhaillaan meneillään. Varotoimena tapaukseen liittyen yksi hoitaja ja kolme potilasta sekä kaksi potilaskuljetukseen liittyvää henkilöä on asetettu karanteeniin.

Muiden kuin eristyksessä ja karanteenissa olevien osastopotilaiden luona on edelleen mahdollista vierailla rajoitetusti. Vierailut on sallittu vain terveenä, kasvomaskia käyttäen ja käsihygieniasta huolehtien. Potilaiden luona saa vierailla enintään kaksi henkilöä ellei osasto toisin ohjeista.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle