Hyppää sisältöön

Hesarin jutut lisääntyvät Satakunnan Kansassa: "Tiedostamme molempia lehtiä tilaavien ärtymyksen"

Päätoimittaja Tomi Lähdeniemi sanoo näkevänsä Sanoman aloittamissa yt-neuvotteluissa myönteisiä mahdollisuuksia.

Satakunnan Kansa ja Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomien juttuja nähdään jatkossakin Satakunnan Kansan sivuilla. Kuva: Antti Laakso / Yle
Antti Laakso

Sanoman keskiviikkona aloittamat yt-neuvottelut konsernin aluelehdissä vaikuttavat myös Satakuntaan.

Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Satakunnan Kansassa, Aamulehdessä ja muissa Sanoman paikallistoimituksissa sekä Tampereella sijaitsevassa Helsingin Sanomien aluetoimituksessa. Neuvottelut voivat johtaa 26 ihmisen irtisanomiseen tai heidän työsuhteidensa ehtojen olennaiseen muuttumiseen.

Väen vähennystarpeen taustalla ovat Lännen Median yhteistuotantosopimuksen päättyminen ja muutokset lehtien tuotantotavoissa.

Satakunnassa merkittäviä muutoksia tuotantotapoihin on otettu käyttöön jo aiemmin. Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi arvioi, että Satakuntaan henkilöstövaikutus tulee ennen muuta Lännen Media -yhteistyön loppumisesta.

Lehtien yhteiset jutut lisääntyvät

Myös Satakunnan Kansan sisältö muuttuu – tai jo nähty kehityssuunta vahvistuu.

Esimerkiksi Satakunnan Kansassa on jo viime vuonna nähty runsaasti Helsingin Sanomissa tai muissa Sanoman lehdissä julkaistuja juttuja. Muutos alkoi, kun Sanoma osti Almamedian maakuntalehdet.

Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi
Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Päätoimittaja Tomi Lähdeniemen mukaan tähän saakka kyse on ollut kokeilusta, mutta muutos vakinaistetaan ja se vahvistuu.

Kahden lehden tilaajat huomioidaan

Satakunnan Kansan päätoimittaja on saanut kielteistä palautetta niiltä tilaajilta, joille on tullut sekä Satakunnan Kansa että Helsingin Sanomat.

– Tiedostamme, että samojen juttujen julkaiseminen ärsyttää niitä lukijoita, jotka tilaavat molempia lehtiä. Suunnittelemme tapaa, jolla voisimme huomioida nämä asiakkaamme paremmin, Tomi Lähdeniemi sanoo.

Päätöksiä huomioimisen tavasta ei vielä ole tehty. Lähdeniemi muistuttaa, että molempien lehtien tilaajat ovat vain pieni osa Satakunnan Kansan tilaajakunnasta, mutta heistä tahdotaan pitää kiinni.

Lähdeniemi haluaa korostaa muutoksen myönteisiä vaikutuksia. Jatkossa Satakunnan Kansan tekemät jutut näkyvät hänen mukaansa yhä useammin myös Helsingin Sanomissa ja muissa Sanoman lehdissä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle