Sanoman keskiviikkona aloittamat yt-neuvottelut konsernin aluelehdissä vaikuttavat myös Satakuntaan.
Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Satakunnan Kansassa, Aamulehdessä ja muissa Sanoman paikallistoimituksissa sekä Tampereella sijaitsevassa Helsingin Sanomien aluetoimituksessa. Neuvottelut voivat johtaa 26 ihmisen irtisanomiseen tai heidän työsuhteidensa ehtojen olennaiseen muuttumiseen.
Väen vähennystarpeen taustalla ovat Lännen Median yhteistuotantosopimuksen päättyminen ja muutokset lehtien tuotantotavoissa.
Satakunnassa merkittäviä muutoksia tuotantotapoihin on otettu käyttöön jo aiemmin. Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi arvioi, että Satakuntaan henkilöstövaikutus tulee ennen muuta Lännen Media -yhteistyön loppumisesta.
Lehtien yhteiset jutut lisääntyvät
Myös Satakunnan Kansan sisältö muuttuu – tai jo nähty kehityssuunta vahvistuu.
Esimerkiksi Satakunnan Kansassa on jo viime vuonna nähty runsaasti Helsingin Sanomissa tai muissa Sanoman lehdissä julkaistuja juttuja. Muutos alkoi, kun Sanoma osti Almamedian maakuntalehdet.
Päätoimittaja Tomi Lähdeniemen mukaan tähän saakka kyse on ollut kokeilusta, mutta muutos vakinaistetaan ja se vahvistuu.
Kahden lehden tilaajat huomioidaan
Satakunnan Kansan päätoimittaja on saanut kielteistä palautetta niiltä tilaajilta, joille on tullut sekä Satakunnan Kansa että Helsingin Sanomat.
– Tiedostamme, että samojen juttujen julkaiseminen ärsyttää niitä lukijoita, jotka tilaavat molempia lehtiä. Suunnittelemme tapaa, jolla voisimme huomioida nämä asiakkaamme paremmin, Tomi Lähdeniemi sanoo.
Päätöksiä huomioimisen tavasta ei vielä ole tehty. Lähdeniemi muistuttaa, että molempien lehtien tilaajat ovat vain pieni osa Satakunnan Kansan tilaajakunnasta, mutta heistä tahdotaan pitää kiinni.
Lähdeniemi haluaa korostaa muutoksen myönteisiä vaikutuksia. Jatkossa Satakunnan Kansan tekemät jutut näkyvät hänen mukaansa yhä useammin myös Helsingin Sanomissa ja muissa Sanoman lehdissä.