Hyppää sisältöön

Sukeltajat eivät ole löytäneet kadonnutta naista Kouvolassa – seuraavaksi avuksi otetaan ruumiskoirat: ''Loputtomiin ei voida jatkaa''

Hätäkeskus sai tiistaina ilmoituksen jalanjäljistä, jotka johtivat veteen, mutta eivät takaisin.

Etsintäpartio seisomassa joen äärellä.
Mahdollisesti veden varaan joutunutta henkilöä etsittiin Kuusankoskella Kouvolassa tiistai-iltana. Kuva: Sasu Mäkinen
Juulia Tillaeus

Mahdollisesti veden varaan joutuneen henkilön etsinnät eivät ole toistaiseksi tuottaneet tulosta Kuusankoskella Kouvolassa.

Hätäkeskus sai tiistaina ilmoituksen jalanjäljistä, jotka johtivat rannasta Kuusaantien sillan alle Kymijokeen lähellä Kuusankoskitaloa. Takaisin jäljet eivät johtaneet.

Poliisi epäilee, että jäljet kuuluvat noin 40-vuotiaalle naiselle, joka oli aiemmin tiistaina ilmoitettu kadonneeksi. Rikosylikonstaapeli Markku Kosken mukaan poliisilla on melko vahva epäilys siitä, että jäljet todella kuuluvat kadonneeksi ilmoitetulle naiselle.

– Samanlaisia jälkiä on löytynyt vähän muualtakin. Se täsmäisi tähän kadonneeseen,Koski sanoo.

Ruumiskoirat apuun

Mahdollisesti veden varaan joutuneen henkilön etsinnät aloitettiin Kuusankoskella tiistaina. Sukeltajat etsivät kadonnutta myös keskiviikkona pimeän tuloon asti, mutta ketään ei löytynyt. Etsintöjä on tarkoitus jatkaa lähipäivinä ruumiskoirien avulla. Koirat pystyvät paikantamaan mahdollisen ruumiin jopa veden alta.

– Pelkkien sukeltajien on vaikea haravoida aluetta, se on hidasta. Siellä on myös virtauksia, ja summittaisesti on aika vaikea lähteä etsimään, Markku Koski sanoo.

Kosken mukaan etsintöjä on tarkoitus jatkaa ainakin päivän tai parin ajan.

– Loputtomiin ei voida jatkaa. Sitten ehkä odotellaan, että asia selviää muuten.

Markku Kosken mukaan on todennäköistä, että veteen mahdollisesti joutunut löytyy kuolleena.

– Jos sinne veteen on mennyt, varmaan tämä on ollut lopputulos. Tuskin sieltä on hengissä selvitty. Joki on niin hyinen paikka ja siellä on kovat virtaukset, Koski sanoo.

Lisää aiheesta:

Jäljet johtavat veteen, mutta eivät takaisin – 40-vuotiasta kadonnutta naista etsitään Kouvolassa

Hätäkeskus sai tiistaina ilmoituksen Kymijokeen johtavista jalanjäljistä – pelastuslaitoksen etsinnöissä ei löytynyt ketään

Suosittelemme sinulle