Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Katso video palopaikan tuntumasta: valtava savupatsas nousi, kun iso varastohalli paloi Forssassa – sammutustyöt jatkuvat yöhön saakka

Sähkö- ja elektroniikkaromua sisältäva romuhalli on tulessa Kiimassuontiellä Forssassa. Lähialuetta on varoitettu palosta leviävästä savusta. Paikalla on Ylen kuvaaja Ville Välimäki.
STT,
Nina Keski-Korpela,
Lauri Rautavuori
Avaa Yle-sovelluksessa

Torstaina aamupäivällä syttynyt kookas hallirakennus paloi edelleen iltakahdeksalta noin kolmen kilometrin päässä Forssan keskustasta.

– Tilanne on hiukan rauhoittunut, mutta sammutustyöt jatkuvat edelleen. Siellä on aika paljon palavaa massaa, ja tilannetta hankaloittaa hallin romahdusvaara. Sammutustyöt jatkuvat myöhään iltaan ja yöhön, Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Paavo Löyttyniemi kertoi STT:lle.

Pelastuslaitos kertoi Twitterissä puoliltapäivin, että palosta aiheutuu haitallisen savun muodostusta alueella.

Asiasta annettiin myös vaaratiedote, jossa kehotettiin asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto voimakkaan savunmuodotuksen vuoksi. Hieman ennen kahdeksaa tuli uusi tiedote, jossa kerrottiin, että savu ei enää aiheuta vaaraa.

Palava rakennus tuhoutuu pelastuslaitoksen arvion mukaan täysin. Sortumavaaran vuoksi sitä ei ole voitu sammuttaa kuin ulkopuolelta.

Seudun asuntoja ei tarvinnut palon vuoksi evakuoida, sillä jätteenkäsittelyalueen välittömässä läheisyydessä ei ole asuintaloja.

Hallissa oli sähkö- ja elektroniikkaromua

Loimi-Hämeen jätehuollon hallintopäällikkö Rainer Andersson kertoo, että alueella palaa sähkö- ja elektroniikkaromuhalli. Hallissa toimii Loimi-Hämeen jätehuollon tytäryhtiö Suomen Materiaalikierrätys oy.

Hallissa säilötään romua, joka pitää varastoida ympäristömääräysten mukaan sisätiloissa. Halli on noin 50 metriä pitkä ja 15 metriä leveä. Loimi-Hämeen jätehuollon toimitusjohtaja Immo Sundholm ei halua arvioida rahallisia tappioita.

– Palo ei heilautua liiketoimintaamme dramaattisesti. Harmillinen asia, joka aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä, Sundholm kommentoi.

Palosta ei ollut vaaraa muille rakennuksille.

Poliisi oli katkaissut liikenteen arviolta parin kilometrin etäisyydeltä palopaikalle ja ohjasi liikennettä, paikalla ollut Ylen mediatoimittaja Ville Välimäki kertoi kello 14:n aikoihin. Voit katsoa tallenteen palopaikan tuntumasta jutun pääkuvan videosta.

Palon syttyessä paikalla ei ollut henkilökuntaa, eikä palon alkusyystä ole vielä käsitystä. Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut.

Paikalla on parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Forssasta, Somerolta, Jokioisilta ja Tammelasta.

Suosittelemme sinulle