Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Pekka Katajan murhayrityksen tutkinta valmis: Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtajan sormenjälki löytyi asuntoon jääneestä postipaketista

Toinen epäillyistä on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen. Kaikkia epäiltyjä ei saatu selville.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja Jämsän torilla 15. elokuuta 2020.
Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja Jämsän torilla 15. elokuuta 2020. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva
Marjatta Rautio,
Tuomas Rimpiläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksen esitutkinta on valmistunut. Asiassa epäillään murhan yrityksestä kahta miestä. 

Toinen heistä on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen. Torssonen kuuluu Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmään. Hän kiistää osallisuutensa murhan yritykseen. Torssonen on ollut vangittuna syyskuusta lähtien. Häntä epäillään myös törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Toinen on Torssosen tuttava ja poliittinen tukija. Viime eduskuntavaalien aikaan hän toimi Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtajana. Hänet vangittiin lokakuussa.

Lue lisää:

Tällainen on Pekka Katajan murhan yrityksestä epäiltynä vangittu videobloggaaja ja Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtaja

Aiemmin on uutisoitu, että Teemu Torssosen sormenjälki löytyi rikospaikalle jääneestä esineestä. Ylen tietojen mukaan myös toisen epäillyn sormenjälki löytyi Katajan asunnolle jääneestä postipaketista.
Kataja on itse kertonut, että hyökkääjillä oli mukanaan paketti, jonka verukkeella he pääsivät sisään asuntoon. 

Tutkinnanjohtaja Jussi Luoto vahvistaa Ylelle, että molempien epäiltyjen sormenjälki löytyi paketista.

Luoto kertoo, että esitutkinnan perusteella tapaus jäi osin selvittämättä. Poliisin käsityksen mukaan tekoon liittyy muitakin henkilöitä, mutta heidän henkilöllisyyksiään ei saatu selville. Yksi heistä on mies, joka Katajan mukaan osallistui hänen pahoinpitelyynsä. 

Torssosen ei epäillä olleen tekopaikalla

Kaksi miestä pahoinpiteli perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön ja kansanedustaja Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja Pekka Katajan hengenvaarallisesti viime heinäkuussa.

Puolustus kertoi jo marraskuussa Ylelle, että Torssonen on pystynyt aukottomasti osoittamaan, että ei ole ollut paikalla Katajan pahoinpitelytilanteessa. Nyt myös poliisi on tullut samaan tulokseen. 

– On hyvin todennäköistä, että kyseinen epäilty ei ole ollut paikalla. Hänellä on alibi, Luoto sanoo.

Tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan kerro, millaiseksi Torssosen osuus on esitutkinnassa arvioitu. Esimerkiksi yllyttäjä tuomitaan rikoslain mukaan samasta teosta kuin tekijä.

Perussuomalaiset erotti Teemu Torssosen puolueesta toukokuussa 2019. Erottamisen syyksi kerrottiin Torssosen puolueelle vahingollinen toiminta julkisuudessa. Torssosen mukaan puolue ei esittänyt riittäviä perusteita hänen erottamiselleen.

Katajan murhan yrityksestä epäillyt miehet ovat yhä vangittuna. Syyte on nostettava viimeistään 9. helmikuuta. 

Juttua täydennetty ja korjattu klo 12.56. Törkeästä ampuma-aserikoksesta epäillään Teemu Torssosta, ei toista epäiltyä.

Juttuun lisätty klo 13.55 tieto toisen epäillyn sormenjäljen löytymisestä.

Lue myös:

Tällainen on Pekka Katajan murhan yrityksestä epäiltynä vangittu videobloggaaja ja Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtaja

Poliisille lisäaikaa Pekka Katajan murhan yrityksen tutkintaan – uusi takaraja helmikuussa

Puolustus: Murhan yrityksestä vangittu Teemu Torssonen ei ollut Pekka Katajan asunnolla – Poliisi: Rikos on erityisen suunnitelmallinen

Poliisi tutkii useita uusia henkilöitä Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinnassa – Teemu Torssosen tuttu vangittiin

Suosittelemme sinulle