Hyppää sisältöön

Naisten F-liigan perussarja pakettiin – SB-Pro tappiollakin runkosarjan ykköseksi

Kaksi viimeisintä naisten salibandymestaruutta vienyt nurmijärveläinen SB-Pro selvisi täpärästi F-liigan runkosarjan voittajaksi.

SB-Pro vei runkosarjan.
SB-Pro vei runkosarjan. Kuva: Tomi Hänninen
Heikki Takkula,
Timo Uusitalo

F-liigan naisten tasolohko A:n runkosarjan päätöskierroksella SSRA kaatoi kotonaan jatkoajalla SB-Pron 6-5, Classic kotonaan EräViikingit 7-2, Koovee vieraissa TPS:n 5-3 ja FBC Loisto kotonaan PSS:n 10-5.

Nurmijärven SB-Pro voitti runkosarjan tappiosta huolimatta sijoituttuaan tasapisteisiin päätyneen SSRA:n edelle useammilla varsinaisen peliajan voitoilla.

Lauantaina SB-Pro karkasi Oulussa 5–3-vierasjohtoon, mutta Rankat Ankat nousi Hanna Niemelän, Sanna Ristelin ja jatkoajalla osuneen Jonna Virkkusen maaleilla 6–5-jatkoaikavoittoon ajassa 62.03. Kärkikoitoksen tehokkain oli SSRA:n Niemelä, joka kokosi pisteet 3+1.

– Lähtö otteluun oli meiltä huono ja jäimme takamatkalle. Kaveri oli alussa edellä monella osa-alueella. Hyvä nousu ja hyvä tapa kuitenkin voittaa. Aika monesti olemme voittaneet jatkoajalla. Ja kun se voitto tulee yhdestä kevään päävastustajastamme, niin se tekee siitä entistä makeamman, totesi Rankkojen Ankkojen valmentaja Petri Turunen.

– Kun tulee tappio, niin ei voi olla ihan tyytyväinen. Hyvän alun jälkeen aloimme tehdä huonoja ratkaisuja pelin sisällä. Jatkossa lähdemme voittamaan joka ottelua ja haluamme kehittää yhä peliämme, linjasi SB-Pron Karoliina Kujala.

SB-Pro jatkaa yhdessä SSRA:n sekä kolmanneksi sijoittuneen PSS:n kanssa sijoitussarja A:han. Sijoitussarja B:ssä pelaavat jatkossa runkosarjan sijoille 4-6 yltäneet FBC Loisto, Classic ja Koovee. Nämä kuusi joukkuetta ovat jo varmistaneet paikkansa kevään pudotuspeleihin.

Tasolohko A:n kaksi viimeistä, TPS ja EräViikingit, pelaavat pudotuspelikarsinnan tasolohko B:n kahta parasta vastaan. Tasolohko B:n kärjessä on tällä hetkellä SaiPa kaksi pistettä edellä Pirkkain joukkuetta.

Suosittelemme sinulle