Hyppää sisältöön

Sara Kuivisto juoksi maailman kärkiajan

Sara Kuivisto on juossut Helsingin Liikuntamyllyssä 1500 metriä 4.11,92. Tulos on maailman tämän kauden kärkiaika.

Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo

Naisten tonnivitosen halli-SE jäi Kuivistolta vain kolmen sadasosan päähän. SE-aika on 4.11,89 Sandra Erikssonin nimissä yli viiden vuoden takaa.

Aiemman kauden kärkituloksen 4.12,02 juoksi saksalainen Katharina Trost eilen Karlsruhessa Maailman hallikiertueen toisessa osakilpailussa.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Sara Kuivisto nousee ajallaan kolmanneksi. Hänen entinen halliennätyksensä 4.14,99 oli juostu Ostravassa vuonna 2019.

– Ei ollut mitään ennakko-odotuksia, tulin vaan juoksemaan. Aika ei kuitenkaan ollut yllätys. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, Kuivisto jutteli.

Juoksussa mentiin 4 minuutin ja 14 sekunnin loppuaikaan tähtäävää vauhtia, kunnes Kuivisto kiristi kolme kierrosta ennen maalia. Tuossa vaiheessa Kuivisto oli karistanut muut kannoiltaan ja ohitti silloin myös matkantekoa vauhdittaneen valojäniksen.

– Se teki juoksusta vähän rennompaa, Kuivisto totesi valojäniksestä.

Päämatka 800 metriä

Kuiviston syksyn ja talven harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukana. Takana on kaksi kolmen viikon treenijaksoa Liikuntakeskus Pajulahdessa, missä hän on hyödyntänyt alppimajaa.

Kuiviston tavoite on syksystä lähtien ollut juosta vahva hallikausi ja huipentaa se Puolan Torunin EM-hallikilpailuissa 5.-7. maaliskuuta. .

Päämatka hallikaudella on viime kesän tapaan 800 metriä, jonka EM-rajan Kuivisto rikkoi jo viime kesänä.

– Alustavasti on ajateltu, että EM-kilpailuissa matka olisi 800 metriä, Kuivisto sanoi.

Joonas Rinne voitti Liikuntamyllyssä miesten 1500 metriä ajalla 3.44,57. Tulos on Suomen kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi paras.

Rinne teki tonnivitosella tarkkaa työtä. Hän oli 400 ja 800 metrin väliajoissa 60,4 ja 2.00,7 rahtusen perässä EM-rajan 3.45,00 alitukseen tähtäävästä aikataulusta, mutta korjasi tilanteen juoksun lopussa.

Rinne on ensimmäinen suomalainen 12 vuoteen, joka on alittanut 3.45,00 virallisella 200 metrin halliradalla.

Klo 18.37 ja 18.52 juttuihin lisätty Kuiviston kommentit ja täydennetty Rinteen osuutta.

Suosittelemme sinulle