Hyppää sisältöön

Rene Rinnekangas ylsi pronssille X Gamesin slopestylessä käsi teipattuna: "Hemmetin hyvä fiilis"

Rene Rinnekangas onnistui slopestylessä, vaikka suomalaisella on alla käsivamma.

Rene Rinnekangas.
Rene Rinnekangas ei ehtinyt kunnolla harjoitella kisatemppuja. Kuva: imago/Xinhua/All Over Press
Joel Holma

Rene Rinnekangas on voittanut pronssia X Gamesin slopestylessä Yhdysvalloissa.

Rinnekangas oli kahden ensimmäisen laskun jälkeen toisena, mutta suomalainen kaatui kolmannella kierroksella ja Norjan Mons Roisland nousi ohi. Voiton vei Yhdysvaltojen Dusty Henricksen.

– On kyllä hemmetin hyvä fiilis. Mahtava aamu takana. Aina sitä parhaansa yrittää, mutta olen kolmannesta sijasta erittäin fiiliksissä, Rinnekangas kommentoi tiedotteessa.

Kreischbergin maailmancupin viidennen sijan jälkeen Rinnekangas satutti olkapäätään maajoukkueleirillä Keski-Euroopassa, jonka vuoksi hän joutui jättämään Laaxin maailmancupin väliin.

Laskemisen pariin Rinnekangas pääsi vasta tällä viikolla. Olkapää vaivaa edelleen, joten suomalainen laski käsi teipattuna. Rinnekangas kertoo, että käsi tuntui huonolta vielä kisapaikalle saavuttua.

– Tässä on kuitenkin menty päivä päivältä parempaan suuntaan. Kyllä tässä buranaa saa aika hyvään tahtiin vetää. Toki kisatilanteessa on sen verran adrenaliinia veressä, ettei sitä aina muistakaan, mitä kaikkea on rikki kehossa.

Rinnekangas myöntää, ettei pystynyt harjoittelemaan kisatemppuja.

– Olen yrittänyt säästellä olkapäätä, mutta kisassa piti koittaa. Siinä mielessä onnistui älyttömän hyvin.

Rinnekangas on mukana big airissa, joka kisataan klo 4.45 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

– Toki kaksi kisaa päivässä on sekä keholle että päälle kovaa hommaa. Tämä pronssi antoi kuitenkin sen verran lisäbuustia, että voi tyytyväisin ja rennoin mielin lähteä iltaan.

Lue myös:

Suomen alppihiihto- ja lumilautatähtien loukkaantumisten lista on karmivaa luettavaa – lääkäriltä tyly arvio: "Alppilajeissa 13–15 prosenttia urheilijoista loukkaantuu"

Rinnekankaan olkapää edelleen kipeä, X-Gamesin ohjelma keveni

Suosittelemme sinulle