Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

VaLePan valtakausi jatkuu lentopallon miesten Suomen cupissa – viides mestaruus peräkkäin

Sastamalalainen VaLePa on voittanut lentopallon miesten Suomen cup -mestaruuden.

VaLePan Mikko Esko lentopallon miesten Suomen Cupin loppuottelussa
VaLePan Mikko Esko lentopallon miesten Suomen Cupin loppuottelussa Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

VaLePa kukisti lopputurnauksen cup-finaalissa Tampereella loimaalaisen Hurrikaanin 3–1 (25-21, 25-21, 23-25, 30-28). VaLePa voitti Suomen cupin viidennen kerran peräkkäin. Kaikkiaan cup-mestaruus oli sille kuudes.

Voitto ei tullut helpolla, sillä Hurrikaani taisteli neljännessä erässä. Sillä oli yksi eräpallo, mutta lopulta VaLePan David Pettersson torjui Samuli Kaislasalon lyönnin viidennessä ottelupallossa.

Edellisissä finaaleissa VaLePa oli kaatanut myös Tampereella vuosi sitten Savo Volleyn 3-0, sitä ennen Turussa kaksi kertaa Hurrikaanin ja niitä ennen Pielaveden Sammon Hämeenlinnassa.

Mikko Eskolle jo seitsemäs mestaruus

VaLePan kapteeni Mikko Esko voitti jo seitsemännen cupin mestaruuden. Kaksi niistä tuli jo 1990-luvulla. Esko on nykyisistä pelaajista menestynein cupissa. Anssi Vesanen ja Romans Sauss voittivat cupin neljännen kerran.

Vesanen ja Sakari Mäkinen olivat mukana juhlimassa VaLePan ensimmäistä cupin voittoa vuonna 2012. Mäkinen oli silloin finaalissa penkillä, nyt hän oli yksi joukkueensa ratkaisupelaajista.

Mäkinen aloitti liigauransa VaLePassa ja pelasi siellä kolme kautta. Hän palasi seuraan täksi kaudeksi edustettuaan juuri Hurrikaania kesken päättyneellä viime kaudella. Hurrikaani voitti silloin liigan runkosarjan, mutta pudotuspelejä ei pelattu tunnetuista syistä.

Hurrikaani sai taas pettyä

Hurrikaani oli finaalissa jo neljännen kerran, mutta voittoa ei tullut vieläkään. Kaikkia neljää finaalia ovat olleet häviämässä Eemeli Kouki ja Karri Kutinlahti.

VaLePa oli vaikeuksissa jo avauserässä, sillä sitä Hurrikaani johti 16-11. VaLePa nousi ohi, ja kun se voitti toisenkin erän, VaLePa näytti menevän 3-0-voittoon.

Kolmannen kerran cupin voittoa juhlinut hakkuri Aaro Nikula oli 24 pisteellä VaLePan tehokkain. Mäkinen ja Sauss tekivät 18 pistettä. Kaislasalo oli 24 pisteellä Hurrikaanin tehokkain.

Cupin voittaja saa paikan CEV-cupiin, mikäli suomalaiset seurat ensi kaudella siihen osallistuvat.

Suosittelemme