Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Rovaniemen kaupungin kesätöiden haku alkaa

Kaupunki palkkaa enintään 90 nuorta omiin yksiköihinsä ja ilman kesätöitä jääneet nuoret hakijat saavat kesätyösetelin.

Venla Salomaa työskentelee tietokoneen äärellä.
Kesätöitä ja kesätyöseteliä haetaan Rovaniemen kaupungin verkkosivujen kautta. Kuva: Arttu Timonen / Yle
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemen kaupungin kesätyöpaikat ja kesätyöseteli ovat haettavana maanantaista 1. helmikuuta lähtien. Haku on auki helmikuun 28. päivään asti Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla.

Rovaniemen kaupungin nuorten ensi kesän kesätyöt on tarkoitettu vuosina 2003-2005 syntyneille koululaisille, opiskelijoille tai opiskelunsa aloittaville nuorille. Kaupunki työllistää nuoren kaupungin omaan yksikköön tai myöntää nuorelle 300 euron arvoisen kesätyösetelin.

Kaupunki palkkaa tänä kesänä omiin yksiköihin enintään 90 nuorta. Kesätyöpaikoista osa täytetään kesätyökilpailun kautta ja loput paikoista arvotaan. Kesätyöjakso kestää yhden kuukauden ja palkka on 760 euroa. Työpäivän pituus on kuusi tuntia. Jos nuori hakee kaupungin kesätyöpaikkaa, mutta ei tule valituksi, lähetetään hänelle automaattisesti kesätyöseteli.

Kesätyösetelil käy myös kevytyrittäjyyteen

Kesätyösetelillä kaupunki kannustaa työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa ja se on tarkoitettu korvaamaan työnantajalle osa nuoren palkkakustannuksista. Työnantajalla pitää olla voimassa oleva y-tunnus. Nuori voi hakea kesätyöseteliä vaikka hänellä ei vielä ole kesätyöpaikkaa.

Kesätyösetelin voi käyttää kesäyrittäjänä toimimiseen. Nuori voi työllistää itsensä 4H-yrittäjänä, kevytyrittäjänä tai oman yrityksen kautta. Yrityksen voi perustaa myös enintään kolmen hengen ryhmä.

Rovaniemen kaupunki järjestää myös Unelmien kesäduuni-kilpailun nuorille. Kilpailun tarkoitus on ideoida unelmien kesätyö. Kilpailuun voi osallistua yksin, parin kanssa tai kolmen hengen ryhmänä. Voittaja pääsee unelmaduuniinsa kaupungille yhden kuukauden ajaksi kesällä 2021.

Lisää tietoa Rovaniemen kaupungin nuorten kesätöistä löytyy täältä.

Suosittelemme