Hyppää sisältöön

Koronanyrkki: pelimatkoja vältettävä Keski-Suomessa ainakin kahden viikon ajan – "On jokaisen vastuulla, että ei lähdetä hölmöilemään", sanoo johtajaylilääkäri

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on Jyväskylää lukuunottamatta edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Urheilu- ja seuratoimintaan suositellaan Keski-Suomessa lähiviikkoina rajoituksia ainakin pelimatkojen osalta. Kuvituskuva. Kuva: Tomi Hänninen

Keski-Suomessa suositellaan rajoituksia urheilu- ja seuratoimintaan vähintään kahden viikon ajaksi. Tänään koolla ollut Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmä eli Koronanyrkki toteaa, että sairaanhoitopiirin kunnissa on nyt syytä suhtautua kriittisesti urheilu- ja seuratoimintaan.

Koronanyrkin mukaan kunnat voivat jatkaa koronatilanteen ja harkintansa mukaan urheilu- ja seuratoimintaa oman kuntansa sisällä. Sen sijaan joukkueiden pelimatkoja kuntien välilillä tulisi välttää. Kisamatkoja ei pitäisi tehdä myöskään muiden sairaanhoitopiirien alueelle ainakaan seuraavien kahden viikon aikana.

Jyväskylää lukuunottamatta sairaanhoitopiirin alueella ollaan edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Jyväskylän siirryttyä eilen koronan leviämisvaiheeseen, kaupunki päätti muun muassa keskeyttää alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset kaupungin omissa tiloissa.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva muistuttaa perusasioiden merkityksestä.

– On jokaisen vastuulla, että ei lähdetä hölmöilemään ja tekemään asioita, joilla korona helposti leviää.

Kontaktien minimointi, turvavälit, käsihygieniä ja muut perusasiat on tärkeää pitää mielessä, Paloneva sanoo.

– Perusasioiden merkitys on oikeastaan entistä tärkeämpää. Jos tilanne saadaan pysymään hallinnassa, rokotukset alkavat pikku hiljaa tehota. Se on se, millä tästä viimekädessä selvitään, Paloneva toteaa.

Suosittelemme sinulle